Cuma, Mart 29, 2024
BorsaKervansaray

Kervansaray Yatırımcısından İfa Davası ve Basın Açıklaması

Sermaye Piyasalarında ilklerin yaşandığı, mahkemelerin, cezaların, idari yaptırımların havada uçuştuğu KERVANSARAY YATIRIM HOLDİNG A.Ş.’ye bir davada yatırımcılarından geldi.

 

Bursa barosuna bağlı avukatlardan aynı zamanda KERVN yatırımcısı olan Av. Nail Çakır öncülüğünde, kendisinin de taraf olduğu 19 Yatırımcı, SERMAYE PİYASASI KURULU’nun  27.01.2014 Tarih ve 2014/02 sayılı kararı ile Zeynep Tümer’e getirilen Zorunlu Pay Alım teklifinin yerine getirilmesi amacıyla Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesinde  “İfa Davası” açtıklarını yaptıkları Basın açıklaması ile duyurdu. Basın açıklaması şu Şekilde;
“SPK , 27.01.2014 Tarih ve 2014/02 sayılı bülteni ile Kervansaray Yatırım Holding A.Ş.’nin  S.İ.S. Sayılgan İplik Tekstil Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile devralma suretiyle birleşmesi neticesinde Şirket sermayesini temsil eden payların %72,87’sine sahip hale gelerek Şirket’in yönetim kontrolünü elde eden Zeynep TÜMER’e,  Şirket’in diğer ortaklarının payları için pay alım teklifinde bulunulması yükümlülüğünü getirmiş, bu karara rağmen Zeynep Tümer ve birlikte hareket eden Kervansaray Yatırım holding ve Bahar Döşem Tekstil bu yükümlülüğü  yerine getirmemek için her türlü yola başvurmuş , bunun üzerine Sermaye Piyasası Kurulu  toplam yaklaşık 10 Milyon TL. ile Türkiye Tarihinin en büyük cezasını kesmişti.
Kervansaray Yatırım Holding A.Ş. ve Zeynep Tümer ile  Yönetim Kurulu başkanı Selim Sayılgan önderliğinde, küçük yatırımcılara çağrı yükümlülüğünü yerine getirmemek ve Sermaye Piyasası Kurulu’nun bunun için uyguladığı  cezaları ödememek için  için onlarca dava açarak, Sermaye Piyasası Kurulu, devlet ve hem de yatırımcıları ile haksız  bir mücadeleye girmiştir.
İlginizi Çekebilir;  Kervansaray'ın Otellerine İcra Takibi
Bütün yaşanan bu süreçte şirket yönetimi şirketi yönetmeyi adeta bırakmış şirket basiretsizce yönetilerek büyük bir sermaye kaybına uğratılmıştır. Sermaye kayıpları hakkında SPK ve BİST tarafından defalarca uyarılan şirket daha sonra 2. Ulusal pazarda işlem görmekte iken Yakın İzleme pazarına ( gözaltı pazarı ) alınarak, küçük yatırımcılar bir kez daha  mağdur edilmişlerdir.
SPK nın izni ile birleştirilen hisseler , 1,00 TL gibi fiyatlardan 0,14 TL fiyatlara kadar gerilemiş ve şu an 0,17 TL fiyatlardan işlem görmektedir.
Yatırımcılarının çok yakından takip ettiği Kervansaray Yatırım Holding hakkında Cumhurbaşkanlığı, SPK, BİST,Başbakanlık , Danıştay ve daha birçok kurum nezdinde girişimler ve şikayetlerde bulunulmuş ancak henüz ciddi bir yaptırım uygulanmamıştır. Sermaye Piyasası Kurulu ise yayınladığı Tebliğlerde  her defasında küçük yatırımcılara haklarını dava açarak aramaları tavsiyesinde bulunmuştur.
Hisse fiyatının 1 TL.den 0.14 TL. ye kadar düşmesi karşısında paraları zaten pul olan küçük yatırımcılar, KERVANSARAY YATIRIM HOLDİNG A.Ş.’nin sermayesinin %60 dan fazlasını kaybetmesi ve her an teknik iflasa sürüklenmesi ihtimali karşısında daha fazla sabrı kalmayan 19 küçük yatırımcı bir araya gelerek  Zeynep Tümer, KERVANSARAY YATIRIM HOLDİNG A.Ş. ve Bahar Döşem Tekstil Sanayi ve Ticaret.A.Ş. aleyhine zorunlu pay alım teklifi yükümlülüğünün yerine getirilmesi için Bursa 1.Asliye Ticaret Mahkemesinde “aynen ifa” davasını açmış bulunmaktadır.
Davacı küçük yatırımcılar yetkililerden halka açık şirketler konusunda  daha duyarlı olmalarını ve konuya eğilerek kanunlardaki açıkların giderilmesini ve  şirket yönetimlerinin umarsız, basiretsiz  ve kasıtlı hareketlerinin engellenerek küçük yatırımcı  mağduriyetlerinin giderilmesini ve Biste açılan onlarca şirketin kapatılmasının ve iflasının engellenmesini  istemişlerdir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

18.02.2016

 

Kervansaray Yatırım Holding A.Ş. Küçük Yatırımcıları 

 

İlginizi Çekebilir;  TürkTraktör Hisse Net Yorumlar 2023, 2021'de net karını yüzde 70 yükseltti Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Bir yanıt yazın

] }