Cuma, Mart 29, 2024
BorsaKervansaray

Kervansaray için Mahkeme SPK dan çağrı fiyatını istedi.

Küçük Yatırımcının açtığı davada yargılama süreci hızlı başladı. Davacıların talebi üzerine mahkeme SPK dan çağrı fiyatını yazılı olarak talep etti. 1-2 hafta içinde çağrı fiyatının belli olması bekleniyor.

 

SPK , 27.01.2014 Tarih ve 2014/02 sayılı bülteni ile Kervansaray Yatırım Holding A.Ş.’nin  S.İ.S. Sayılgan İplik Tekstil Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile devralma suretiyle birleşmesi neticesinde Şirket sermayesini temsil eden payların %72,87’sine sahip hale gelerek Şirket’in yönetim kontrolünü elde eden Zeynep TÜMER’e,  Şirket’in diğer ortaklarının payları için pay alım teklifinde bulunulması yükümlülüğünü getirmiş, bu karara rağmen Zeynep Tümer ve birlikte hareket eden Kervansaray Yatırım holding ve Bahar Döşem Tekstil bu yükümlülüğü  yerine getirmemek için her türlü yola başvurmuş , bunun üzerine Sermaye Piyasası Kurulu  toplam yaklaşık 10 Milyon TL. ile Türkiye Tarihinin en büyük cezasını kesmişti.  
 
Kervansaray Yatırım Holding A.Ş. ve Zeynep Tümer ile  Yönetim Kurulu başkanı Selim Sayılgan önderliğinde, küçük yatırımcılara çağrı yükümlülüğünü yerine getirmemek ve Sermaye Piyasası Kurulu’nun bunun için uyguladığı  cezaları ödememek için  için onlarca dava açarak, Sermaye Piyasası Kurulu, devlet ve hem de yatırımcıları ile haksız  bir mücadeleye girişmişti.
 
Küçük Yatırımcının Bursa barosuna bağlı avukatlardan aynı zamanda KERVN yatırımcısı olan Av. Nail Çakır öncülüğünde, SERMAYE PİYASASI KURULU’nun  27.01.2014 Tarih ve 2014/02 sayılı kararı ile Zeynep Tümer’e getirilen Zorunlu Pay Alım teklifinin yerine getirilmesi amacıyla Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesinde  açtığı “İfa Davası” yargılama süreci hızlı başladı. Davacıların talebi üzerine mahkeme SPK dan çağrı fiyatını yazılı olarak talep etti. Küçük yatırımcı arasında uzun süre tartışılan, fakat çözülemeyen bir konu olan ÇAĞRI FİYATI bu şekilde açığa çıkmış olacak. SPK nın çağrı fiyatı belirleme çalışmasını 1-2 hafta içinde yapması ve sonucunu mahkemeye bildirmesi bekleniyor. 
İlginizi Çekebilir;  Dgklb Hisse Net Yorumlar 2023, Dgklb Hisse Net Grafik, Dogtas Hisse Analiz, Doğtaş Hisse, Kelebek Mobilya Hisse

Bir yanıt yazın

] }