Çarşamba, Nisan 24, 2024
BorsaKervansaray

Yatırımcıdan Kervansaray a İhtar Genel Kurul Çağrısı yapıldı

Yıllardır yatırımcısına zarar ettiren kervn hissedarlarının sabrı taştı. Yüzü aşkın yatırımcı bir araya gelerek yapılamaz deneni başardı ve azınlık haklarını kullanarak ihtar yoluyla Kervansaray Yatırım Holding i Genel Kurul yapmaya çağırdı.

 

Bursa barosuna bağlı avukatlardan aynı zamanda KERVN yatırımcısı olan Av. Nail Çakır öncülüğünde, kendisinin de taraf olduğu yatırımcılar, SERMAYE PİYASASI KURULU’nun  27.01.2014 Tarih ve 2014/02 sayılı kararı ile Zeynep Tümer’e getirilen Zorunlu Pay Alım teklifinin yerine getirilmesi amacıyla Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesinde  “İfa Davası” açmışlardı. 
İFA DAVASI SONRASI BÜYÜK MÜCADELE
 
İFA davası açarak azınlık haklarını arama konusunda ilk adımı atan bu yatırımcılara diğer küçük yatırımcılarında destek vermesi ile yeni bir adım olarak Genel kurul çağrısı, kayyum atanması ve şirketin feshi için dava açmayı planlayan yatırımcılar çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.  30 milyonu aşan sayıda hissesi olan 100 den fazla küçük yatırımcı genel kurul çağrısı yapmak için gerekli sayıya ulaşmayı başardılar.  Forumlarda, sitelerde internette buldukları her ortamda yeni yatırımcılara ulaşmaya çalışan yatırımcılar önce Kervansaray Bodrum Otelin İcra dan değerinin çok altında satılmasını engellemeyi başardılar. Ardından da azınlık hakları için gerekli çoğunluğu oluşturup şirkete ihtar gönderdiler ve genel kurul çağrısı yaptılar. Yıllardır bunun konuşulduğunu ama bir türlü başarılamadığını belirten yatırımcılar Av. Nail Çakır önderliğinde oluşturulan başında İlhan Aslan ın bulunduğu ekibin çalışmaları sonucunda toplanamaz denileni miktarı toplayarak hedefe ulaştıklarını belirttiler.
Daha yapılacak çok iş olduğunu belirten yatırımcılar, aralarına katılmak isteyen yatırımcıların İlhan Aslan a ulaşabileceklerini belirttiler. İşte İlhan Aslan a ait mail adresi: ilhan3579@hotmail.com 
İlginizi Çekebilir;  Nthol Hisse Net Yorumlar 2023, Net Holding Hisse Net Grafik, Net Holding Hisse Analiz
 
GENEL KURUL ÇAĞRISINA 7 GÜN İÇİNDE CEVAP VERİLMESİ GEREKİYOR
 
Azınlık hakları için gerekli çoğunluğu oluşturup şirkete ihtar gönderen ve genel kurul çağrısı yapan yatırımcılar Kervansaray Yatırım Holding yönetiminin 1 hafta içinde kendilerine olumlu cevap vermelerini beklediklerini belirttiler. Olumsuz bir durum oluşması durumunda yatırımcıların Avukatı Nail Çakır dava yoluna gideceklerini söylüyor.  
 
BORSA GÜNDEM İNİ TAKİP EDEN MEDYAYA KİM BASKI YAPIYOR
 
Haklarını her ortamda aramaya çalışan yatırımcılar basından ve kamuoyundan destek alamamaktan şikayetçi oldular. Ulaştıkları medya kuruluşlarının konu ile ilgili ya haber yapmadıklarını, haber yapanlarında baskılar karşısında haberleri kaldırdıklarını söyleyen yatırımcılar. Yanlarında yer alan tek haber sitesinin Finanstürk olduğunu söyleyerek bizlere teşekkürlerini ilettiler.
 
 
BODRUM OTEL KURTULDU. SIRADA LARA VE TERMAL OTELLER VAR
 
Büyük çabalar sonucu Kervansaray Bodrum Otelin İcra dan değerinin çok altında satılmasını engellemeyi başaran yatırımcılar şimdi dikkatleri yine aynı şekilde icradan satış sırası bekleyen Kervansaray Lara Otel ve Kervansaray Termal otele çevirdiler. Şirketin Areal Banka olan borcu sebebiyle icradan satışa çıkarılacak olan oteller kıymet taktiri değerlerinin çok altında olmasına rağmen satış günü için sıra bekliyor. Kervansaray ın bankalara olan borçları konusunda sürekli devreye giren Mega Varlık yönetiminin bu borç içinde bir eylemde bulunmasının muhtemel olduğunu belirten yatırımcılar Kervansaray Holding, SBK Holding ve Mega varlık Yönetimi üçgenine özellikle dikkat çekiyorlar.
Not: Finanstürk özel haberidir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Bir yanıt yazın

] }