Perşembe, Mart 28, 2024
Borsa

Kervansaray yatırımcısı Fesih Davasına hazırlanıyor.

Yıllardır zarar eden ve sabrı taşan kervn hissedarları şirketin feshini isteyecek. Yüzü aşkın yatırımcı bir araya gelerek Kervansaray Yatırım Holding i Genel Kurul yapmaya çağırmışlardı. Şimdi de Şirketin Feshi için dava açmaya hazırlanıyorlar.

 

Bursa barosuna bağlı avukatlardan aynı zamanda KERVN yatırımcısı olan Av. Nail Çakır öncülüğünde, kendisinin de taraf olduğu yatırımcılar, SERMAYE PİYASASI KURULU’nun  27.01.2014 Tarih ve 2014/02 sayılı kararı ile Zeynep Tümer’e getirilen Zorunlu Pay Alım teklifinin yerine getirilmesi amacıyla Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesinde  “İfa Davası” açmışlardı. 
ŞİRKETİN DÜŞTÜĞÜ DURUMUN TEK SORUMLUSU KÜÇÜK YATIRIMCILARMIŞ
 
İFA davası açarak azınlık haklarını arama konusunda ilk adımı atan bu yatırımcılara diğer küçük yatırımcılarında destek vermesi ile yeni bir adım olarak Genel kurul çağrısı yapmışlardı. Azınlık hakları için gerekli çoğunluğu oluşturup şirkete ihtar gönderdiler ve genel kurul çağrısı yaptılar. Genel Kurul talebini olumlu karşılaması ve zaten kanunen yapılması gereken genel kurulu toplaması beklenirken şirketin ihtara gönderdiği cevap yatırımcıları şok etti. Küçük Yatırımcının yatırımlarını kurtarmak ve şirketin kanunen yapması gereken çağrıyı yapması için giriştiği mücadeleyi saptırmaya çalışan ifadelerle karşılaşan yatırımcılar ne yapacağını şaşırmış durumda olduklarını belirttiler. “Cevapta şirketi batırmaya çalışan dış güçler olduğunu iddaa eden, ama bunların kimler olduğunu açıklamayan şirket yetkilileri, Küçük Yatırımcıyı bu güçlere hizmet etmekle suçlayarak adeta tüy dikmişler” diyen yatırımcılar en son suçlanması gereken kişilerin kendileri olduğunu belirttiler.
SPK NIN KARARLARINI VE ONLARI DOĞRULAYAN MAHKEMELERİ HALA ANLAMAMIŞLAR
 
 
Gelen cevapta çağrı hükümlülüğünü yerine getirmek amacıyla şirketin neler yaptığını görmeyi beklerken yatırımcılar, şirketin hala SPK kararlarını ve kararları doğrulayan mahkeme sonuçlarını anlamadıkları gerçeğini tekrar gördüklerini belirttiler. Gönderilen yazıda bunu apaçık ortaya koyan örneği de  şu şekilde gösterdiler;
Birleşmenin Sayılgan ailesine ait iki şirket tarafından yapıldığını iddaa ederek “yönetimin değişerek kime geçtiği sorusunun cevabı yoktur” denilmiş. Fakat sonrada Danıştayın Ahmet Tayan ın verdiği birlikte hareket etme beyanını kabul etmediğinden yakınmışlar. Böylece Yönetimin Ahmet Tayan dan Zeynep Tümer e geçtiğini belirterek ilk savlarını kendileri çürütmüşler.
İlginizi Çekebilir;  Kervansaray Yatırımcısından İfa Davası ve Basın Açıklaması
Yatırımcılar sözlerine şöyle devam ettiler; Birleşme sırasında uygulanan ayrılma hakkı ile Yönetimin değişmesi sonucu uygulanan çağrı zorunluluğunun bir birinden farklı olduğunu bile bilmeyen avukatlarından bunun hesabını sormak gerekirken yazılan cevapta bunun savunulmaya devam etmesine izin verilmesi de hayretle karşılandı. Birleşme sırasında çoğunluk payları Zeynep Tümer Yerine O sırada yönetimi elinde bulunduran Ahmet Tayan a verilseydi. Ayrılma hakkı yine uygulanacak fakat Çağrı zorunluluğu doğmayacaktı. Bu bile bu tezin ne kadar yanlış olduğunu gösteriyor. Ayrıca payların Ahmet Tayan a verilmemesi birlikte hareket etmediklerinin de en iyi kanıtı. Sonradan birlikte hareket ediyorduk beyanının boşa bir çaba olduğunun ispatı.
“Böylesine bir savunma rezaletini gerçekleştiren avukatlara şirketin nasıl para ödediğini anlam veremiyoruz” diyen yatırımcılar şirketin nasıl batma noktasına geldiğinin buradan araştırılması gerektiğini düşündüklerini belirttiler.
Genel Kurul taleplerinin kabul edilmediğini üzülerek gören yatırımcılar buna hazırlıklı olduklarını ve bu hafta genel kurul için mahkemeye başvuracaklarını sözlerine ilave ettiler.
FESİH DAVASINI EN KISA SÜREDE AÇACAKLAR
 
30 milyonu aşan sayıda hissesi olan 100 den fazla küçük yatırımcı genel kurul çağrısı yapmak için gerekli sayıya ulaşmayı başarmışlardı. Şimdide güçlerini Fesih davası için kullanmaya hazırlanıyorlar. Forumlarda, sitelerde, internette buldukları her ortamda yeni yatırımcılara ulaşmaya çalışan yatırımcılar başında İlhan Aslan ın bulunduğu ekibin çalışmaları ile Fesih davasını en yakın zamanda açacaklarını söylediler. Henüz kendilerine ulaşmayan yatırımcıları da kendilerine ulaşmaya davet ettiler.
İşte İlhan Aslan a ait mail adresi: ilhan3579@hotmail.com 
 
 
Şirketin gönderdiği cevap:
 
 
 
Not: Finanstürk Özel Haberidir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Bir yanıt yazın

] }