Perşembe, Nisan 25, 2024
BorsaKervansaray

Kervansaray Yatırım Holdinge Şok. Fesih davası açıldı.

Yıllardır zarar eden ve sabrı taşan kervn hissedarları şirketin feshini istedi. İki yüze yakın yatırımcı bir araya gelerek Kervansaray Yatırım Holding in feshini isteyerek ortaklıktan ayrılma taleplerini yaptılar.

 

İFA davası açarak azınlık haklarını arama konusunda ilk adımı atan bu yatırımcılara diğer küçük yatırımcılarında destek vermesi ile yeni bir adım olarak şirketin feshi için dava açtılar.

 
35 milyona yakın sayıda hissesi olan 200 e yakın küçük yatırımcı genel kurul çağrısı yapmak için gerekli sayıya ulaşmayı başarmışlardı. Şimdide güçlerini Fesih davası için birleştirdiler ve Bakırköy 6. Asliye Ticaret Mahkemesine başvurarak davalarını açtılar. Bir bu kadar daha kendilerine destek olan yatırımcı olduğunu söyleyen yatırımcılardan alınan bilgiye göre 28.02.2017 tarihinde açılan bu dava ile şirketin içinin boşaltılmasını engelleyerek, ortaklıktan ayrılma haklarını kullanmayı planlıyorlar.  Bunun için şirketin mallarına ihtiyati haciz koyulması ve tedbiren şirkete kayyım atanması taleplerini mahkemeye ilettiler.
 
İşte Mahkeme dilekçesi:
 
Not: Finanstürk özel haberidir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
İlginizi Çekebilir;  Tofaş'ın 2023 ilk çeyrek net karı 346.2 milyon TL oldu

Bir yanıt yazın

] }