Cumartesi, Nisan 20, 2024
BorsaKervansaray

SPK KERVAN Yatırımcısının sesini duydu.

T.C. Bodrum 2. İcra Dairesi, Bodrum Torba’daki Kervansaray Bodrum Resort & Hotel’i tekrar satışa çıkarmıştı. SPK yı yazı yağmuruna tutan yatırımcılar. SBK Holding ile yapılan kira sözleşmesinin muvazaalı olduğunu iddaa etmişlerdi.

 

SPK Bugün Kervansaray Yatırım Holdinge özel bülten yayınladı ve Şirket malvarlığının SPKn’nin 21. maddesi kapsamında azaltılmasının engellenmesini teminen, SBK Holding A.Ş. ile Şirket arasında akdedilen kira sözleşmesinin muvazaalı olduğunun tespiti için dava açılmasına karar verdi. Ayrıca SPKn md. 92/(1)-(b) hükmü gereğince kira sözleşmesinin muvazaalı olduğunun tespiti için Kurulumuzca açılacak olan dava gerekçe gösterilerek, SPKn md. 92/1-(a) hükmü çerçevesinde, Bodrum 2. İcra Müdürlüğü’nden açılacak olan dava sonuçlanıncaya dek ihalenin ertelenmesinin talep edilmesine de karar verdi.

T.C. Bodrum 2. İcra Dairesi, Bodrum Torba’daki Kervansaray Bodrum Resort & Hotel’i tekrar satışa çıkarmıştı. SPK yı şikayet yağmuruna tutan yatırımcılar. SBK Holding ile yapılan kira sözleşmesinin muvazaalı olduğunu iddaa etmişlerdi. Bunun üzerine araştırma başlatan SPK yatırımcı için çok önemli olan bu satışın durdurulmasını talep etti. 
 
İşte SPK bülteni;
 
MEGA VARLIK, SBK HOLDİNG ve KERVANSARAY HOLDİNG ÜÇGENİ
 
 
MEGA Varlık yönetiminin başlattığı icra takibi dosyasında Orman Bakanlığı ve Maliye bakanlığı izinleri eksik olduğu için durdurulan satış eksikler tamamlanarak tekrar başlatıldı. Şirketin daha önce Bodrum Oteli’ni 4 Ağustos 2015 tarihinde SBK Holding A.Ş. ye aylık 84,000 USD, yıllık 1,008,000 USD olmak üzere 10 yıllığına kiraya vermişti. Fakat son yayınlanan finansal raporlarda “Grup Yönetimi’nin beyanına göre söz konusu sözleşmenin uygulanıp uygulanmayacağı turizm sektöründeki gelişmelere göre karar verilecektir” deniyordu. İCRA satışında ise bu kiralamanın şerhinin özellikle belirtildiği dikkat çekiyor. Satışa çıkaran Mega Varlık yönetimi ile kiralama yapan SBK holding arasındaki ilişkide yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyordu. Verilen bu karar ile bu ilişkiler SPK nın radarına da girmiş oldu.

YATIRIMCINI BÜYÜK ZAFERİ

İlginizi Çekebilir;  Ral Yatırım Holding İhaleyi almaya çok yakın

Daha önce Aareal Bank AG’nin ipoteği sebebiyle Bursa Termal ve Antalya Lara otelleri için icra takibi başlamış, sonrada durdurulmuş olan Kervansaray yatırım holding in Bodrum Torba’daki Kervansaray Bodrum Resort & Hotel’i Bodrum icra dairesi satışa çıkarmıştı. Yatırımcılar tarafından yoğun tepki çeken bu satış değerinin çok altında belirlenen fiyatı yüzünden merakla bekleniyordu.

Satış Haberinin ilk defa Finanstürk ten duyan yatırımcılar. SPK başta olmak üzere her yere itiraz yazıları yağdırmış, satışın iptali için yetkilileri göreve çağırmıştı. İlk satışın iptali ile rahat bir nefes alan yatırımcıların korktuğu başlarına geldi ve satış aynı fiyat ile tekrar başladı. Bundan yılmayan yatırımcılar. Bu seferde kira sözleşmesinin muvazaalı olduğunu ortaya çıkararak SPK yı harekete geçirmiş oldu.

NOT: Finanstürk özel haberidir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Bir yanıt yazın

] }