Perşembe, Mart 28, 2024
BorsaKervansaray

Kervansaray a Kayyum ve Tedbir Talepli Fesih Davası

Yıllardır zarar eden, defalarca kandırılan ve sabrı taşan kervn hissedarları tekrar şirketin feshini istedi. İki yüze yakın yatırımcı bir araya gelerek Kervansaray Yatırım Holding in feshini istedi. Ayrıca Kayyum atanmasını, hem şirketin hem de ailenin mal varlıklarına tedbir getirilmesini talep eden yatırımcılar ortaklıktan ayrılma taleplerini yaptılar.

 

Daha önce de Fesih davası yolunu deneyen fakat iyi niyet ile şirketin yeni yönetimine zaman vermek adına davayı geri çeken yatırımcılar verilen sözlerin bir kandırmaca olduğunu ve şirkette değişen bir şey olmadığını belirterek tekrar dava yoluna gitmekten başka çarelerinin kalmadığını belirttiler. Şirketin mal varlığının daha fazla azalmaması, daha fazla borçlandırılmaması ve içinin daha fazla boşaltılmaması amacıyla kayyum talebinde bulundular. Şirkete ve aile üyeleri Zeynep Tümer, Selim Sayılgan ve Ertan Sayılgan adına taşınmaz, araç, mal varlığı ve mevduat araştırması yapılarak ihtiyati haciz ve ihtiyati tedbir talebi ile avukatları Nail Çakır aracılığı ile İstanbul 16. asliye ticaret mahkemesinde 2018/807 no ile davalarını açtılar.

 

TEDBİRLERİN UYGULANMASI VE KAYYUM ATANMASI İHTİMALİ YÜKSEK

Şirkete açılan davada ilk duruşma ile tedbir işlemlerinin uygulamaya koyulmasının beklendiği uzmanlar tarafından belirtilirken Kayyum atanmasının da yüksek ihtimal olduğu söyleniyor. Dava dilekçesinde yer aldığı şekilde mal varlığının daha fazla azalmaması, daha fazla borçlandırılmaması ve içinin daha fazla boşaltılmaması amacıyla kayyum talebi mahkemeye iletildi. Ayrıca şirkete ve aile üyeleri Zeynep Tümer, Selim Sayılgan ve Ertan Sayılgan adına taşınmaz, araç, mal varlığı ve mevduat araştırması yapılarak ihtiyati haciz ve ihtiyati tedbir talebi dava dilekçesinde yer aldı.

İlginizi Çekebilir;  Finanstürk Yazdı, Kervansaray Doğruladı.

 

ZEYNEP TÜMER TARAFINDAN VERİLEN SÖZLER TUTULMADI

5 yılı aşkın süredir sürekli zarar eden yatırımcılar yaptıkları açıklamalarda şunları belirttiler; “Aile şirketi olan Kervansaray yatırım holdingin yönetimi aile fertleri tarafından değişmeli olarak yürütülüyor ve yönetimi ele alan aile ferdi tarafından benzer uygulamalar ile yatırımcıların zarar etmesi sağlanıyor. KAP ta yaptırdığı yalan haberler sonucu hapis cezasına çarptırılan Selim Sayılgan ın ardından yönetimin başına geçen Zeynep Tümer de bizlere verdiği sözlerin hiçbirini tutmadı. Şirketin gelirlerinin başka şirketlere aktarılması ile içinin boşaltılması devam etti, Holding dışındaki diğer şirketlerine ve aile bireylerine aktarılan paralar ile şirket borçları sürekli yükseldi. Maalesef kandırıldık ve bir önceki fesih davasını geri çekmek ile hata yaptığımız anladık. Bu dava her ne olursa olsun geri çekilmeyecek ve sonuna kadar gidilecek”

 

İşte dava dilekçesinin önemli kısımları;

 

 

Not: Finanstürk özel haberidir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 

Bir yanıt yazın

] }