Cuma, Mart 29, 2024
Borsa

SPK dan Hürriyet Yatırımcısına Şok Cevap

Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık AŞ nin Demirören Medya Yatırımları Ticaret AŞ tarafından alınması sonrası SPK tarafından Demirören gruba sağlanan muafiyet ayrıcalığının gerekçesini soran yatırımcılara SPK dan şok cevap; “Hürriyet yatırımcısı olsanız dahi gerekçe sizi ilgilendirmez. Size bildirme zorunluluğumuz yok.”

 

SPK, bilindiği üzere Hürriyet için çağrı muafiyeti başvurusunu gerekçe bile sunmadan kabul etti. Hürriyet’i satın alırken Aydın Doğan’a 155 Milyon Doları peşin ödeyen Demirören, sıra diğer ortakların payını satın almaya gelince muafiyet istedi. Sermaye Piyasası Kanunu ile yatırımcıların haklarını korumakla görevli SPK, küçük yatırımcıların haklarını görmezden geldi. SPK’nın bu kararıyla bundan sonra bu tür durumlarda suistimalin de önünü açtı.

 

Çaresiz kalan ve mağdur olan Küçük Yatırımcılar, %20’den fazla zarara uğradı ve haklarını aramak için Ankara İdare Mahkemelerinde dava açtıklarını ve  yatırımcıyı korumakla görevli SPK dan yedikleri darbeden sonra yüce Adalete güvenmek istediklerini belirtmişlerdi.

 

Konuyla ilgili haberimizi buradan görebilirsiniz;

Hürriyet yatırımcısı tarafından SPK ya açılan davalar çığ gibi büyüyor.

 

SPK DAN YATIRIMCIYA DARBE ÜZERİNE DARBE

Yatırımcılardan alınan bilgilere göre; dava açan yatırımcılar bir ümitle SPK ya başvurarak yasal hakları olan bilgi edinme haklarını kullanmak istediler. Muafiyet kararının gözden geçirilmesini ve kararın kendilerine bildirilmesini talep eden yatırımcılar, hiç beklemedikleri bir cevap ile karşı karşıya kaldılar. SPK, kararın gözden geçirilmesi için yeni bir durum oluşmadığını söyleyerek adeta  yatırımcıların ettiği zararları görmezden geldi. Yatırımcılar asıl şoku ise gerekçenin kendilerine bildirilmemesinin sebebini okuduklarında yaşadılar. Kurulda alınan kararın başvuru sahibi dışındaki kişiler ile paylaşılmasının uygulamaları içinde bulunmadığını belirten SPK yetkilileri Hürriyet yatırımcısını bir kez daha görmezden geldi. Gerekçenin sadece dava açılması durumunda Mahkemeye bildirilebileceğini de ekleyen SPK yetkilileri zaten zarar eden yatırımcıya mahkeme yolunu göstererek zararlarının yanında birde dava masrafları ile batma noktasına gelmelerini adeta tavsiye etmiş oldu.

İlginizi Çekebilir;  Bim Hisse Net Yorumlar 2023, Bim Hisse Grafik, Bimas Hisse Senedi Fiyat

 

İşte yatırımcılara gelen cevabi yazı;

 

 

Not: Finanstürk özel haberidir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Bir yanıt yazın

] }