Perşembe, Nisan 25, 2024
BorsaKervansaray

Danıştay dan SPK ya Ret

Kervansaray Yatırım Holding çağrı davasında 9. idare mahkemesinin Danıştay ın verdiği bozma kararına uyması sonrası karar düzeltme talebi ile Danıştay a başvuran SPK ya Danıştay yine ret cevabı verdi. Böylece hukuken Çağrı resmen iptal edildi.

 

Yıllardır çağrı gerekliliğini savunarak şirketi ve küçük yatırımcıyı zor duruma düşüren SPK nın tutunacak hiçbir dalı kalmadı. SPK , 27.01.2014 Tarih ve 2014/02 sayılı bülteni ile Kervansaray Yatırım Holding A.Ş.’nin  S.İ.S. Sayılgan İplik Tekstil Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile devralma suretiyle birleşmesi neticesinde Şirket sermayesini temsil eden payların %72,87’sine sahip hale gelerek Şirket’in yönetim kontrolünü elde eden Zeynep TÜMER’e,  Şirket’in diğer ortaklarının payları için pay alım teklifinde bulunulması yükümlülüğünü getirmişti. Zeynep Tümer ve birlikte hareket eden Kervansaray Yatırım holding ve Bahar Döşem Tekstil bu yükümlülüğe karşı açtıkları davaları kazanarak SPK nın kararının hatalı olduğunu hukuk önünde tespit ettirmiş oldular.

 

UYAP a düşen ret kararı;

 

YATIRIMCILAR SPK YA DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR

SPK Şirket’in diğer ortaklarının payları için pay alım teklifinde bulunulması yükümlülüğünün uygulanması için bültenlerinde yatırımcıları Şirkete karşı Dava açmaları yolunu göstermişti. Şirketin bu yönlendirmeleri ile Şirkete İFA davası açan yatırımcılar yıllar süren hukuk mücadelesine giriştiler. Hisselerin değerinin düşmesi ile ettikleri zararlar yetmezmiş gibi bir de üstüne dava masraflarını karşılamaya çalıştılar. Danıştayın verdiği bu son karar ile SPK nın çağrı kararı ve ardından yaptığı uygulamaların tamamen yanlış olduğu hukuken netleşmiş oldu. Yatırımcılar, SPK yüzünden uğradıkları bu büyük zararlar için haklarını hukuk yolu ile aramaya hazırlandıklarını belirtiyorlar.

İlginizi Çekebilir;  Sasa Hisse Net Yorumlar 2023, Sasa Hisse Grafik, Sasa Hisse Analiz, Sasa Hisse Senedi Fiyat 10 TL Üstü

 

ŞİRKET HİSSELERİNE UYGULANAN BLOKE NEDEN HALA DEVAM EDİYOR?

SPK tarafından verilen ve yanlış olduğu hukuk tarafından tescil edilen çağrı hükümlülüğü sebebiyle şirket hisselerine getirilen blokenin neden ve nasıl devam ettiği de yatırımcılar tarafından anlaşılamamakta.

SPK ya açtığı hukuk savaşını kazanan ve Çağrı kararını Danıştay dan döndüren Kervansaray Yatırım Holding SPK nın keyfi olarak İdari Yargılama Usulü Kanunun (28/1) maddesinde düzenlenen azami 30 günlük yasal süre içerisinde mahkeme kararının gereğini yerine getirmeyerek Zeynep Tümer in sahibi olduğu hisselerdeki blokeyi kaldırmadığı gündemde bomba etkisi yaratmıştı. Bu son karardan sonra SPK nın daha fazla direnemeyeceği ve blokeyi kaldıracağı tahmin ediliyor.

SPK NIN HUKUKSUZ YAPTIRIMLARI İLE ŞİRKET MALİ AÇIDAN ZOR DURUMA DÜŞMÜŞTÜ

Kervansaray Yatırım Holding’in net borç sermaye oranı 2016 yılında %84, 2017 yılında %89 kayba uğramıştı. SPK nın verdiği yanlış karar sonucu Gözaltı pazarına alınan şirket kredi alamaz ve borçlarını yapılandıramaz hale gelerek büyük bir mali krize sürüklenmişti. Bu kriz sonucu elindeki bir çok taşınmazın icra yoluyla satışa çıkarılması ile karşı karşıya kalan şirket bunların sonucu olarak Bodrum Oteli kaybetmek durumunda kalmıştı. SPK nın yanlış kararları sonucu hem şirket hem de yatırımcılar büyük zararlara uğradıklarını defalarca dile getirmişti. Son alınan karar sonrası şirketin ve yatırımcıların tazminat davası yoluna giderek zararlarını SPK dan tazmin etmesi uzmanlar tarafından büyük olasılık olarak görülüyor.

 

Not: Finanstürk özel haberidir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

One thought on “Danıştay dan SPK ya Ret

Bir yanıt yazın

] }