Perşembe, Mart 28, 2024
Borsa

Bera Holding Adaçal AŞ Arge Merkezini Kapattı.

5746 sayılı kanun kapsamında Arge Merkezi olarak pek çok destek ve teşvikten faydalanan Adaçal AŞ, 2019 yılında merkezde 15 tam zamanlı personel sayısını sağlayamayacağını düşünerek Arge merkezini kapatma kararı aldı.

Bera Holding Grup şirketlerinden Adaçal Endüstriyel Mineraller San.Tic.A.Ş.’nin  5746 Sayılı Kanun kapsamında 2017 yılından itibaren devam eden  Ar-Ge merkezi belgesi ve faaliyetlerinin ;  Ar-Ge merkezi olmanın temel şartlarından olan bu merkeze bağlı asgari tam zamanlı 15 personel şartının 2019 yılı için sağlanamayacağının öngörülmesi nedeniyle sonlandırılmasına karar verildi. AR-Ge merkezi faaliyetine son verilmesi kararı T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 07.01.2019 tarihli kararı ile uygun bulundu. Bu merkezde devam eden projeler şirket özkaynakları ile tamamlanacak.

 

Şirketin KAP ta yaptığı açıklama şu şekilde;

 

Grup şirketlerimizden Adaçal Endüstriyel Mineraller San.Tic.A.Ş.’nin  5746 Sayılı Kanun kapsamında 2017 yılından itibaren devam eden  Ar-Ge merkezi belgesi ve faaliyetlerinin ;  Ar-Ge merkezi olmanın temel şartlarından olan bu merkeze bağlı asgari tam zamanlı 15 personel şartının 2019 yılı için sağlanamayacağının öngörülmesi nedeniyle sonlandırılmasına karar verilmiş olup,

AR-Ge merkezi faaliyetine son verilmesi kararı T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 07.01.2019 tarihli kararı ile uygun bulunmuştur. Bu merkezde devam eden projeler şirket özkaynakları ile tamamlanacaktır.

İlginizi Çekebilir;  Alarko Hisse Net Yorumlar 2023, Alarko Hisse Senedi Fiyat 5 TL Üstü, Alarko Hisse Grafik

Bir yanıt yazın

] }