Cuma, Mart 29, 2024
BorsaKervansaray

Kervan Yatırımcısının Feryadı Dinmiyor

5 – 6 yıldır zarar eden, defalarca kandırılan ve sabrı taşan kervansaray hissedarları Ankara’da Atatürk Kültür Merkezi önünde toplandı ve Protesto gösterisi yaptılar. İki yüzden fazla yatırımcıyı temsilen 70 e yakın yatırımcı farklı illerden yola çıkarak Ankara Valiliğinin izni ile AKM önünde toplanarak şirketi, şirket yöneticilerini, SPK ve Danıştay ı protesto ettiler. Son çare olarak Cumhurbaşkanına ulaşmayı istediklerini belirten yatırımcılar. Feryatlarını kimsenin duymadığını dile getirdiler.

Yıllardır Kervansaray Yatırım Holding yatırımcılarının yüzü bir türlü gülmedi. Şirketin içinin boşaltılmasını engelleyen, büyük mücadeleler veren yatırımcılar kime güveneceğini bilemediği için çareyi protesto gösterileri yapmakta buldu. Daha önce Şirketin Uludağ Otelinin önünde toplanan yatırımcılar SPK önünde toplanmalarına izin verilmeyince Ankara’da AKM önünde toplandı. Dertlerini ellerinde taşıdıkları pankartlarla anlatmaya çalışan yatırımcılar, seslerini yaptıkları basın açıklaması ile duyurmak istediler.

 

SPK KARARLARINI DANIŞTAY BOZDU OLAN YATIRIMCIYA OLDU

SPK Şirket’in diğer ortaklarının payları için pay alım teklifinde bulunulması yükümlülüğünün uygulanması için bültenlerinde yatırımcıları Şirkete karşı Dava açmaları yolunu göstermişti. Şirketin bu yönlendirmeleri ile Şirkete İFA davası açan yatırımcılar yıllar süren hukuk mücadelesine giriştiler. Hisselerin değerinin düşmesi ile ettikleri zararlar yetmezmiş gibi bir de üstüne dava masraflarını karşılamaya çalıştılar. Onlarca yatırımcı bu yönlendirme ile dava açtıklarını sonunda kaybedenin yine kendileri olduğunu söyleyerek zararlarının suçlusunun kim olduğunu bilmediklerini dile getirdiler. Danıştay tarafından verilen çağrı nın iptal kararı ile tamamen ortada kaldığını hisseden yatırımcılar, başvuracağı ya da derdini anlatabileceği hiçbir merci bulunmadığından yakınıyor.

ŞİRKET YÖNETİMİ HİSSESİNE VE YATIRIMCISINA SAHİP ÇIKMIYOR

İlginizi Çekebilir;  Kervansaray da Çağrı Sil Baştan
Sayılgan ailesi tarafından yönetilen şirketin yönetimini kardeşi Selim Sayılgan dan devralan Zeynep Tümer temsil ediyor. Selim Sayılgan döneminde içinin boşaltılması yatırımcılar tarafından engellenen şirketin başına geçen Zeynep Tümer yatırımcıların en büyük derdi olan hisse fiyatı ile ilgilenmediği gibi hisse üzerinde oynanan oyunlarla hisse fiyatının her geçen gün değer kaybetmesine seyirci kalıyor. Yapılan protestoda en çok bunun üzerinde duran yatırımcılar “SPK ve Zeynep Tümer 6 Yıldır yatırımcınıza bu eziyet niye” yazan pankart ile bu konuya dikkat çekmeye çalıştılar. “Rüşvet Değil hakkımızı istiyoruz” pankartı taşıyan yatırımcılar 0,30 fiyatının ellerindeki hisselerin değerinden çok uzak olduğuna özellikle vurgu yapıyorlar ve hisse fiyatının hak ettiği yerlere gelmesi için şirket yönetimini göreve davet ediyorlar. Haberin yapıldığı sırada borsada tek fiyat emir toplama yöntemi ile işlem gören hissede yapılan gösteriye nispet olacak şekilde baskı yapılmaya devam edildiğini örnek olarak gösteren yatırımcılar. 0,35 ten işlem gören hissenin 200 bin sanal satış girilerek 0,31 e düşürüldüğünü ve fiyatın ısrarla baskılandığını, sonra satışın iptal edilmesi ile normale gelen tahtada dönen oyunları bu şekilde ispatladıklarını belirtiyorlar.
İşte yatırımcıların örnek gösterdikleri tahta görüntüsü;

ŞİRKETTEN KAÇIRILAN PARALAR NEREDE

“Şirketten kaçırılan 250 Milyon Nerede ???” pankartı açan yatırımcılar şirketin parasını düşünmeden kendi ihtiyaçları için şirket dışına çıkartan  yöneticilerin hukuk önünde hesap vermesini istediklerini dile getirdiler. Yaşadıkları lüks hayattan vazgeçmeyen Selim Sayılgan ve Zeynep Tümer in yatırımcıları düşünerek hisselerine sahip çıkmalarını beklediklerini aktaran yatırımcılar, seslerini bu şekilde de duyuramadıkları takdirde istikametlerini Cumhurbaşkanlığına çevireceklerini belirttiler.

FESİH DAVASI DEVAM EDİYOR

Yatırımcılardan alınan bilgilere göre yatırımcılar tarafından daha önce açılmış olan Fesih davası da bir taraftan devam ediyor. Daha önce de Fesih davası yolunu deneyen fakat iyi niyet ile şirketin yeni yönetimine zaman vermek adına davayı geri çeken yatırımcılar verilen sözlerin bir kandırmaca olduğunu ve şirkette değişen bir şey olmadığını belirterek tekrar dava yoluna gitmekten başka çarelerinin kalmadığını belirttiler. Şirketin mal varlığının daha fazla azalmaması, daha fazla borçlandırılmaması ve içinin daha fazla boşaltılmaması amacıyla kayyum talebinde bulundular. Şirkete ve aile üyeleri Zeynep Tümer, Selim Sayılgan ve Ertan Sayılgan adına taşınmaz, araç, mal varlığı ve mevduat araştırması yapılarak ihtiyati haciz ve ihtiyati tedbir talebi ile avukatları Nail Çakır aracılığı ile İstanbul 16. asliye ticaret mahkemesinde 2018/807 no ile davalarını açtılar. Talepleri ile ilgili olarak İstinaf mahkemesinden gelecek sonucu beklediklerini dile getiren yatırımcılar. Tek istediklerinin haklarını alarak şirket ortaklığından ayrılmak olduğunu dile getiren yatırımcılar çektikleri bu çilenin sona ermesi için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirtiyorlar.
Not: Finanstürk özel haberidir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

İlginizi Çekebilir;  Kervansaray'da Zeynep Tümer İpleri Eline Alıyor

6 thoughts on “Kervan Yatırımcısının Feryadı Dinmiyor

Bir yanıt yazın

] }