Perşembe, Mart 28, 2024
Kervansaray

Kervansaray da Çağrı Sil Baştan

Mahkeme kararı ile Zeynep Tümer de bulunan şirketin çoğunluk hisselerini ele geçiren Selim Sayılgan ve Ertan Sayılgan için yapılan çağrı için yürütmeyi durdurma kararı açıklandı.

Selim ve Ertan Sayılgan a büyük şok

Şirketin Çoğunluk hisseleri elinde olmasına rağmen şirket yönetimini ele geçirmeyi başaramayan Selim Sayılgan ve Ertan Sayılgan SPK nın belirlediği çağrıyı gerçekleştirmiş ve ellerindeki hisselerin blokesinin kalkması için gün sayarken Çağrı için gelen yürütmeyi durdurma haberi ile şok oldular.

Çağrı ya yürütmeyi durdurma kararı çıktı

Kervansaray Yatırım Holding yatırımcısı olan ve 6 yılı aşkın süredir hakkını almak için mücadele içinde bulunan yatırımcı İlhan Aslan Avukatı Nail Çakır aracılığı ile SPK ya açtığı Çağrı iptal davasında mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Yapılan çağrının kanunlara aykırı şekilde gerçekleştirildiği ve yatırımcıların haklarının korunmadığı gerekçesini gören mahkeme yürütmeyi durdurdu.

Gözler Genel Kurula Çevrildi

Çoğunluk hisseleri elinde bulunduran Selim Sayılgan ve Ertan Sayılgan a ait hisselerde bulunan blokenin kalkma olasılığı bu karar ile ortadan kalkmış oldu. 1 şubat tarihinde yapılacak genel kurulda oy kullanmaları mümkün olmayacak olan Selim Sayılgan ve Ertan Sayılgan dışında ki çoğunluk hisseler yatırımcılarda bulunuyor. Yatırımcıların yapılacak genel kurulda nasıl bir strateji uygulayacağı çok önemli hale geldi. Yapılacak yönetim kurulu seçiminde en önemli rolü küçük yatırımcı gerçekleştirecek. Yatırımcıların Av. Nail Çakır a vekalet vererek yaklaşık 50 Milyon hisse ile Genel kurulda çoğunluk olarak yer alması bekleniyor.

İlginizi Çekebilir;  Kervansaray bağlı ortaklığı Akayteks İflası Durduruldu. Fabrikalar Satışa çıktı.

Yürütmeyi Durdurma Kararı

Bir yanıt yazın

] }