Perşembe, Mart 28, 2024
BorsaKervansaray

Borsa Tarihinde İlk; Çoğunluğa Sahip Küçük Yatırımcılar Kervansaray Yönetiminde Bir Kişiyle temsil Edilecek.

Kervansaray Yatırım Holding Genel Kurulu Kayyum tarafından gerçekleştirildi. Genel Kurulda Çoğunluğa sahip olan küçük yatırımcıların temsilcisi Av. Nail Çakır, Zeynep Tümer başkanlığında hazırlanan yönetim kurulunda yer aldı.

Selim Sayılgan’ın başvurusu ile mahkeme tarafından atanan Kayyum tarafından gerçekleştirilen genel kurul rekor bir sürede tam 10 saat sonunda tamamlanarak tarihe geçti.

Yatırımcı İlhan Aslan’ın Açtığı Dava Sayesinde Genel Kurul Şekillendi

Kervansaray Yatırım Holding yatırımcısı olan ve 6 yılı aşkın süredir hakkını almak için mücadele içinde bulunan yatırımcı İlhan Aslan Avukatı Nail Çakır aracılığı ile SPK ya açtığı Çağrı iptal davasında mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Bunun sonucu olarak Selim Sayılgan a ait olan hisselerin Genel kurulda donuk olması ile bu hisseler Nisaba dahil edilmedi ve Oy hakkı olamadı. Hisseler donuk olmasa tek başına yönetimi belirleyecek olan Selim Sayılgan Genel Kuruldan eli boş ayrılmak zorunda kaldı. Uzun süredir ablası Zeynep Tümer ile hukuk savaşı içinde olan Selim Sayılgan büyük paralar ile tuttuğu avukatların çaresizliği ile Genel kurula damga vurdu.

Aynı şekilde Kardeşi Selim Sayılgan ile hukuk savaşı içinde bulunan Zeynep Tümer in avukat ordusunun başaramadığını İlhan Aslan tek başına gerçekleştirmiş oldu. Genel kurulda oyları donuk olan Selim Sayılgan a karşı elinde şirket hissesi bulunmamasına rağmen Küçük Yatırımcılardan aldığı Büyük destek ile Zeynep Tümer kendi Yönetimini oluşturdu.

İlhan Aslan Genel kurulda yaptığı açıklamada; kendisinin yıllarca dile getirdiği ve bu yüzden bir sürü iftiralara mağruz kaldığı “Şirketin refahı için Zeynep Tümer Desteklenmeli” gerçeğini bütün küçük yatırımcıların kabul etmesine sevindiğini belirtti.

İlginizi Çekebilir;  Egeen Hisse Net Yorumlar 2023, Egeen Hisse Net Grafik, Egeen Hisse Analiz, Ege Endüstri Hisse Senedi

Genel Kurulda Saymanlık görevini gerçekleştiren İlhan Aslan şirket için yıllardır çalıştığını ve sadece şirketin ve Küçük yatırımcıların menfaati için çaba harçadığını dile getirirken görevini yapmış olmanın gururunu yaşadığını belirtti.

Küçük Yatırımcılar Çoğunluğa Sahip Olarak Genel Kurula Girdiler

Bir önceki Genel Kurulun gerekli çoğunluğun sağlanamaması sebebiyle ertelenmesinin sonucu olarak bu genel kurulda çoğunluk aranmadı. Genel kurula bizzat katılan ve Av. Nail Çakır a vekalet vererek katılan küçük yatırımcıların çoğunluğu oluşturması çok zor olmadı. Sahip olduğu hisselerin oy hakkı olmayan Selim Sayılgan ve elinde Hisse kalmayan Zeynep Tümer genel kurulda hiç bir söz hakkına sahip olamayacağı duruma gelmişlerdi.

Küçük Yatırımcıdan Zeynep Tümer’e Büyük Destek

Bursa barosuna bağlı avukatlardan aynı zamanda KERVN yatırımcısı olan Av. Nail Çakır öncülüğünde, yıllardır büyük mücadele gerçekleştiren yatırımcılar Elde ettikleri çoğunluk hakları ile bütün yönetimi kendi içlerinden belirlemek yerine Zeynep Tümer in başkanlık yaptığı ve üyelerini belirlediği yönetimde temsilci olarak Av. Nail Çakır ın yer alması şartı ile Zeynep Tüme’i destekleme yoluna gittiler.

Zeynep Tümer in belirlediği Yönetim kurulu şu şekilde oluştu;

ZEYNEP TÜMER Yönetim Kurulu Başkanı

AHMET MUHAMMET GÜLPINAR Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Av. NAİL ÇAKIR Yönetim Kurulu Üyesi

MİRAY ERCAN Yönetim Kurulu Üyesi

MERYEM BAYAR Yönetim Kurulu Üyesi

Küçük Yatırımcının Temsilcisi Av. Nail Çakır

6 yılı aşkın bir süredir yatırımcılar için mücadele eden, bu yolda büyük zorluklara göğüs geren, bir sürü dava açıp adliye koridorlarında küçük yatırımcı için ter döken Av. Nail Çakır yatırımcıların kendi aralarında verdikleri karar ile yönetimde yer alma görevini kabul etti. Genel Kurul zaptına geçmesini özellikle talep ettiği gibi yönetimde küçük yatırımcının hakkını savunmak için yer aldığını ve bir sonuç almak için var gücüyle savaşacağını belirten Av. Nail Çakır, sorumluluğunun çok büyük olduğunun farkında olduğunu dile getirdi.

İlginizi Çekebilir;  Danıştay dan SPK ya Ret

Şirket Avukatı Tarafından Yatırımcılara Teşekkür Konuşması Yapıldı

10 Saatı aşkın sürede tamamlanan genel kurul sonrası şirket avukatı tarafından Küçük Yatırımcılara ithafen teşekkür konuşması gerçekleştirildi. Yatırımcılar sayesinde şirketin yönetiminin belirlendiğini ve Zeynep Tümer in başkanlığında çalışacak olan yönetimin sorumluluğunun bin kat daha arttığını Sayın avukat özellikle dile getirdi. Şirketin önünü açmak için yapılacak çalışmaların bir bir anlatıldığı konuşma sonrası salonda bulunan yatırımcıların memnun olduğu gözlerden kaçmadı.

Genel Kurul hep birlikte okunan İstiklal Marşı ile sona erdi.

Not: Finanstürk özel haberidir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Bir yanıt yazın

] }