Perşembe, Nisan 18, 2024
Borsa

Vestel de Üretim Tekrar Başladı

Şirket tarafından KAP ta yapılan açıklamaya göre 30 Martta durdurulan üretim bugün yeniden başladı.

Vestel 25 Mart ta yaptığı açıklama ile 30 mart ile 5 nisan arasında üretimi durduracağını açıklamıştı. Bugün yapılan açıklama ile üretimin belli şartlar ile yeniden başladığı duyuruldu. Ayrıca kısa çalışma ödeneği için başvuru yapılması da gündemde.

Üretim başlaması ile ilgili fabrikalardaki vardiya saatleri yeniden düzenlenmek ve  vardiyalardaki çalışan sayısı azaltılmak, vardiya aralarında gerekli dezenfektasyon işlemi yapılmak ve fiziki çalışma şartlarında sosyal mesafe korunmak suretiyle ve bu koşulların yaratacağı daha düşük kapasite ile tekrar başlama kararı alınmış durumda.

Şirketin KAP ta yaptığı açıklama şu şekilde;

25 Mart 2020 tarihli açıklamamıza istinaden; Şirketimiz, tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüs salgınının etkilerini azaltmaya yönelik alınan önlemler çerçevesinde, çalışanların ve toplum sağlığının korunması amacıyla, 30 Mart – 5 Nisan tarihleri arasında geçici olarak ara verdiği üretim faaliyetlerine, 6 Nisan tarihi itibarıyla; fabrikalardaki vardiya saatleri yeniden düzenlenmek ve  vardiyalardaki çalışan sayısı azaltılmak, vardiya aralarında gerekli dezenfektasyon işlemi yapılmak ve fiziki çalışma şartlarında sosyal mesafe korunmak suretiyle ve bu koşulların yaratacağı daha düşük kapasite ile tekrar başlamıştır. Koşullar ve gelişmeler gerektirdigi takdirde, kısa çalışma ödeneği için başvuru yapılması değerlendirilecektir.

İlginizi Çekebilir;  SASA Teşvik tutarı arttırıldı

Bir yanıt yazın

] }