Perşembe, Nisan 18, 2024
Ekonomi

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

Açılışın ardından pan-Avrupa Stoxx 600 Endeksi %1,6 yükselirken, İngiliz FTSE 100 Endeksi %0,69 yükseldi.

Asya hisseleri tırmandı, ABD hisse vadelileri erken işlemlerdeki kayıplarını silerek yön değiştirdi ve Avrupa vadelileri de yükseldi. İşlem hacimler düşük seyretti. Avustralya Doları iyi performans gösterirken, yen güçlendi. ABD Hazine tahvili faizleri arttı. İspanya, İtalya ve Fransa’da koronavirüs kaynaklı can kayıpları bir aydan uzun bir sürenin en düşük hızına geriledi. İngiltere ve New York’ta rapor edilen ölümler Mart sonundan beri en düşük seviyeye geriledi.

Koronavirüs ile mücadele sürerken bazı ülkeler karantina önlemlerini gevşetmeye hazırlanıyor. Fed bu hafta politika kararlarını açıklayacak. Bazı büyük ekonomiler GSYİH rakamlarını yayınlayacak. Amazon.com Inc., Barclays Plc ve Samsung Electronics Co. da dahil olmak üzere çok sayıda şirket bilanço açıklamaya devam edecek.

First Abu Dhabi Bank baş ekonomisti Simon Ballard, “Bu gelen hafta makro veri ve Covid-19’un küresel ekonomi ekonomiyi nası etkilediği perspektifinden çok önemli. Pandemide küresel ölçekte zirveyi net bir şekilde geride bırakmadıkça, hastalık güvenilir bir şekilde kontrol altına alınana ve önemli bir ikinci dalga dalga riski olmayana kadar, biz defansif yatırım stratejimizi korumanın en uygunu olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

BoJ, Pazartesi günü Hazine tahvili alımları üzerindeki sınırları kaldırarak, koronavirüs küresel ekonomiyi sarsarken parasal teşviklerde eşi benzeri görülmemiş ölçüde genişlemeye giden diğer küresel merkez bankalarının arasına katıldı. Banka aynı zamanda şirket tahvili alımlarının ölçeğini de genişletti. New York Valisi Andrew Cuomo, inşaat ve imalat ile başlayan kademeli bir yeniden açılma planını sundu. Cuomo’ya göre yeniden açılma 15 Mayıs’ta başlayabilir. Avrupa’nın salgından en kötü etkilenen iki ülkesi İtalya, İspanya ve komşuları Fransa, ekonomilerini açma sinyalleri veriyorlar.

İlginizi Çekebilir;  Avrupa borsaları yükselişle açıldı Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Bir yanıt yazın

] }