Salı, Nisan 23, 2024
Ekonomi

Borsada gözler çok düşen hisselerde

– DIŞ HABERLER SERVİSİ

Değerli hisseler, pandemi krizi öncesinde olan boğa piyasasında beklenilen performansı vermediler. Korona virüs krizi sırasında çok kötü performans gösterdiler. İyileşme süreçleri de oldukça yavaş oldu.

Kopernik Global Yatırımın Baş Yatırım görevlisi Dave Iben, “uzun süre düşük performans gösteren hisselerin yatırımcılar tarafından hiçbir zaman toparlanmayacağına inanıldığını ve bunun yanlış olduğunun kanıtlanacağını” söyledi.

Iben’ın şirketi ABD dışında kalan kriz zamanında çakılmış hisselere yöneldi. Rusya’dan Gazprom ve Sberbank gibi şirketlerden karlılık görürken, defter değerinin altında kalan Güney Koreli iletişim devi Telecom KT’ye yatırım yapacağını iletti.

Iben ayrıca kriz döneminde değerleri oldukça düşen bakır, doğalgaz ve uranyum gibi emtialara da göz dikti. Uranyum şirketi Comeco’nun hisselerini sevdiğini belirtirken petrol ve doğalgaz şirketlerinin hisselerini izlemeye aldığını belirtti.

Hisse alırken temel ölçülerinin fiyat olduğunu belirten isme göre yatırımcılar yükselen hisselere yatırım yaparken kendi şirketinin düşen hisselere yatırım yapması kendisini mutlu ediyor.

Küresel hisse senetleri yatırımcıların tüm dünyada faaliyetlerin yeniden başlatılmasına ilişkin yapılan planları değerlendirmesiyle bu ay yüzde 11 yükseldi. Çin’den gelen son veriler imalatın Nisan’da gerilediğini, hizmet sektörünün ise tahminleri aştığını gösteriyor. Japonya’da sanayi üretimi Mart’ta 2013’ten beri en düşük seviyeye geriledi.

İlginizi Çekebilir;  Süper Loto çekilişi gerçekleşti! Süper Loto 31 Aralık 2023 çekiliş sonuçları millipiyangoonline.com’da!

Bir yanıt yazın

] }