Cuma, Nisan 19, 2024
Borsa

Karantina döneminde kazandıran ‘evde kal’ hisseleri

Kovid-19 salgını nedeniyle dünya bugüne kadar yakın zamanda benzeri görülmemiş günlerden geçiyor. Bir çok ülkede halk virüsten korunmak için evde kalıyor. Okullar ve iş yerleri kapalı. Peki, bu ortamda nasıl para kazanılır? Borsa analistlerine göre salgın, yatırım ortamını sonsuza dek değiştirme potansiyeline sahip.

Market Trader Academy’nin eş kurucusu Amro Zakaria Abdu’ya göre “Finans dünyası ve ekonomi arasındaki fark daha da belirgin hale gelecek. Bu ikisinin birbiriyle bağlantılı olması gerekiyor ancak öyle değiller”. Amro Zakaria salgınla birlikte “zengin ile yoksul arasındaki farkın da daha net görülür hale geleceğini” düşünüyor.

‘EVDE KAL HİSSELERİ’ DİYE YENİ BİR TÜR ORTAYA ÇIKTI

Borsa analistine göre bu değişken ticaret ortamında bile para kazanmanın yolları var. Amro Zakaria Abdu bunu şöyle açıklıyor: “ ‘Evde kal hisseleri’ diye yeni bir tür ortaya çıktı. Mesela (internet üzerinden görüntülü ders ve toplantı imkanı sunan) Zoom. Yılın başından bu yana yüzde 106 büyüme gösterdi. Microsoft ve Amazon rekorlar kırdı. Alibaba da aynı şeyi yaptı.”

Bir çok ekonomist küresel ekonominin ne zaman dibe vuracağını ve toparlanmasının ne kadar süreceğini kestirmekte oldukça zorlanıyor.

Inspire Middle East’e konuşan Abdu bu yılın son çeyreğinde veya 2021’in ilk çeyreğinde ekonominin motorlarının dönmeye başlayacağını göreceğiz. Abdu “Ancak bundan önce Avrupa’da anlamlı bir büyüme göreceğimiz konusunda şüpheliyim.” diyor.

Bazı ekonomistler de salgın sonrasında küreselleşmenin sona erme eğiliminin başlayabileceğini düşünüyor. Bunlara göre şirket kazançları düşecek ve kurumsal borçlar artacak.

İlginizi Çekebilir;  Borsa günü yükselişle tamamladı

Uluslararası Para Fonu (IMF) 2020’nin ekonomik büyüme anlamında 1929’daki Dünya Ekonomik Bunalımı’ndan bu yana görülen en kötü yıl olacağını öngörüyor.

Kazançları büyük ölçüde petrole dayalı Ortadoğu ülkeleri ise salgın dolayı en korumasız durumda. Nisan ayında petrol fiyatları eksiye kadar düştü.

Bir yanıt yazın

] }