Cuma, Mart 29, 2024
Borsa

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

Açılışın ardından, Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0.48, Almanya’da DAX 30 endeksi yüzde 0.40, İngiltere’de FTSE 100 endeksi yüzde 0.76, İtalya’da MIB 30 endeksi yüzde 1.06 , İspanya’da IBEX 35 endeksi yüzde 0.77 ve Fransa’da CAC 40 endeksi yüzde 0.20 yükseldi.

Tüm dünyada hükümetler ekonomilerin kademeli olarak yeniden açılmasına ilişkin daha fazla detay verirken, hisse senetleri Mart düşüğünden yükselişini sürdürdü. Bu, karlarda ve ekonomik büyümede hızlı bir toparlanma beklentilerini değerlendiren bazı yatırımcıların kazançları sorgulamasına neden oldu.

Ekonominin başlatılmasına ilişkin ilk adımları detaylandıran İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Pazar günkü konuşmasına kapanmaların ani bir şekilde sonlandırılmayacağını söyledi. New York Valisi Andrew Cuomo, eyaletin yeniden açılmaya başlamasıyla ilgili Pazartesi günü daha fazla detay açılayacağını belirtti.

Asya hisse senetleri, bazı ülkelerin Mart’tan bu yana en düşük koronavirüs kaynaklı can kayıplarını açıklamasının ardından ABD ve Avrupa hisse vadelileriyle birlikte tırmandı ve yen çekildi. Ham petrol düştü.

S&P 500 Endeks vadelileri, dayanak endeksin ABD işsizliğindeki tarihi artışa rağmen Cuma günü yükseliş kaydetmesinin ardından arttı. Japonya, koronavirüse yönelik daha fazla destekleyici bütçe ihtimaline ilişkin görüşmelerin etkisiyle Asya Pasifik bölgesinde en fazla yükselen borsalardan biri oldu. Hong Kong da iyi performans gösterdi. Sydney, Seul ve Şanghay yükseldi. İşlem hacimleri düşük seyretti. Fransa, İtalya ve İngiltere Mart’tan beri en düşük can kayıplarını açıkladı. Ancak Güney Kore ikinci dalga enfeksiyon riski bulunduğu uyarısında bulundu. ABD Hazine tahvilleri geriledi.

İlginizi Çekebilir;  Avrupa borsaları yükselişle kapandı

Hindistan tahvilleri, hükümetin pandemi kaynaklı gelir kaybını dengelemek için borçlanmayı artırmasının ardından düştü. 10 yıllıkların faizi 25 baz puan tırmanarak Şubat 2017’den bu yana en sert artışı yaptı.

Bir yanıt yazın

] }