Salı, Nisan 23, 2024
Borsa

Borsalara çok şiddetli satış dalgası yaklaşıyor

– DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs kaynaklı ölüm sayısı ABD’de artmaya devam ederken işsizlik büyük buhran sonrası en yüksek seviyeye geldi. Şirket bilançoları ise bu durum içerisinde kötü gelmeye devam etse de borsalar değişken dalgalanmalarına rağmen nispeten iyi bir şekilde devam ediyor.

The Leuthold Group’un Baş Yatırım Sorumlusu Doug Ramsey, yatırımcılarına ekonominin korkunç durumunun borsaları da vuracağı konusunda uyardı. Borsalar yakında ekonominin içinde bulunduğu duruma uyacak.

Ramsey’e göre hisse alıp elinde tutmayı tercih eden yatırımcıların yüzde 20’nin üzerinde kayıp görmemesine rağmen ciddi zararlardan kaçmak için yeniden yatırım yapmıyor.

Ekonomiste göre mevcut ekonomik felaketin derinliği ve süresi bilinmemekle birlikte etkisi henüz yansımadı. S&P 500 endeksinin değerlenmesi 2002’deki borsaların dip seviyesinin %30-40 üzerinde.

Borsalardaki şimdiye kadarki geri çekilme Ramsey’e göre yetersiz kalmakla birlikte, uzun dönem yatırımcıların aşırı satım bölgesine girmesine sebep oldu.

Yine de ABD borsaları pozitif seyrine devam ediyor. Son işlem gününde Dow Jones endeksi 455 puanlık keskin bir yükseliş gösterirken S&P 500 endeksi %1,68 ve teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksi %1,57 oranında yükseldi.

İlginizi Çekebilir;  Avrupa borsaları güne pozitif başladı Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Bir yanıt yazın

] }