Cuma, Mart 29, 2024
Borsa

Seyitler Kimya El Dezenfektanı Üretme Kararı Aldı

BorsaAnaliz in yayınladığı özel haber sonrası haber üstüne haber yayınlayan Seyitler Kimya dan yeni bir haber geldi. Yatırımcılar tarafından sektöründe yaşanan gelişmelere sessiz kalmak ile eleştirilen şirket önemli adımlar attığını bir bir açıklıyor.

SEYKM hisselerinin 8 Mayıs Cuma gününden itibaren Ana Pazar Grup 1’de işlem görmeye başlayacağı açıklanmıştı. Ana Pazarda işlem görmeye başlayan hisse hızlı bir düşüş ile yatırımcılarını hayal kırıklığına uğratmıştı.

HABERDEN SONRA ŞİRKET KAPA YÖNELDİ

Kovid-19 salgın döneminde medikal sektöründe yer alan pek çok firma salgının önlenmesine yönelik ürünlerin üretilmesine yönelerek önemli bir iş hacmi yaratmış durumdaydı. Devlet tarafından bu ürünlerin üretimine yönelik teşvikler arka arkaya açıklanırken tüm gündem bu yönde ilerliyordu. Bu dönemde Borsaanaliz.net te yayınlanan haberde “Seyitler Kimya bu konuda sessizliğini koruyor” Deniyordu;

İLGİLİ HABER;

Seyitler Kimya Ana Pazara Geçti. Hisse Düşüşe Geçti

Haberden sonra Maske üretimi ile ilgili ürün çeşitlendirme haberini hızlıca KAP a gönderen şirket bu konuda boş durmadığını göstermiş oldu.

22 Mayıs ta şirketin KAP ta yaptığı açıklama şu şekilde;

09.03.2020  tarihinde yapmış olduğumuz ürün çeşitlendirmesi açıklamasıyla  ilgili olarak  şirketimiz maske üretimi konusunda ürünü Sağlık Bakanlığı nezdinde Ürün  takip sistemine kaydını gerçekleştirmiş, Ambalaj tasarımını tamamlamış  olup; ürün için gerekli olan hammaddelerden  tedarik etmiştir.

Şirketimiz tam otomatik maske makinası konusunda tedarikçiler ile anlaşma aşamasında  olup kısa süre içinde maske üretimine geçmek için çaba göstermektedir.

EL DEZENFEKTANI ÜRETİMİ BAŞLIYOR

Maske üretimi ile ilgili gelen haberin ardından şirketten bir atak daha geldi ve El dezenfektanı üretimi için gerekli adımların atıldığı yatırımcılar ile paylaşıldı.

İlginizi Çekebilir;  ALFAS Hisse Net Yorumlar 2023, Alfa Solar Enerji (ALFAS)’nin Yeni Hedefi Yurt Dışı Yatırımları

KAP ta bugün yayınlanan haber şu şekilde;

Yönetim  Kurulumuz 01.06.2020 tarihinde yapmış olduğu toplantı  sonucunda el dezenfektanı üretmeye karar vermiştir. Gerekli  çalışmalar başlatılmış olup kısa süre içinde üretime geçilmesi  planlanmıştır. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı nezdinde gerekli  ruhsat izin başvurusu yapılmıştır.

HİSSE FİYATINDA BÜYÜK DÜŞÜŞ SONRASI SESSİZLİK HAKİM

Ana Pazarda işlem görmeye başlayan hisse hızlı bir düşüş ile yatırımcılarını hayal kırıklığına uğratmıştı. 15 i gördükten sonra çakılan hisse 9 un altında bir süre işlem gödükten sonra şu sıralan 9,20 seviyelerinde bulunuyor.

Bir yanıt yazın

] }