Cumartesi, Nisan 20, 2024
Ekonomi

Akaryakıt fiyatlarında hangi şirket ne kadar indirim yaptı?

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), son dönemde akaryakıt fiyat marjlarının olması gerekenin çok üzerine çıktığını tespit ettiklerini belirtmiş ve şirketleri “fiyatları makul seviyeye çekilmeleri” yönünde uyarmıştı. Yapılan bu uyarının ardından dün de akaryakıt şirketleri benzin ve motorin fiyatlarında indirime gitti.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, bu indirimlerin petrol fiyatları ve döviz hareketlerinden bağımsız, doğrudan dağıtıcı ve bayinin kâr marjlarından yapılmış bir indirim olacağını belirtti.

İLGİLİ HABEREPDK'dan, akaryakıt sektörüne uyarıEPDK’dan, akaryakıt sektörüne uyarı

Türkiye’de akaryakıta yapılan zam ve indirim miktarını duyuran Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) ise söz konusu indirimler hakkında bir rakam belirtmezken, “Rafineri çıkış fiyatı ve vergilerin aynı kalacağı yeni fiyatlar firmaların web adreslerinde ilan edilecek. Fiyatlar firma veya illere göre değişiklik gösterebilecek.” açıklamasında bulundu.

Akaryakıt Fiyatlarında Kâr Marjı Kaynaklı İndirim

EPDK’nın akaryakıt firmaları ve bayilerin kâr marjlarının baskılanması yoluyla talep ettiği indirimlerin, bu gece yarısından itibaren pompa satış fiyatlarına yansıması bekleniyor.

— EPGİS (@trepgis) June 3, 2020

İlginizi Çekebilir;  Marketi eve getiren fikir 5 buçuk yıl önce başladı... Değeri tam 2,6 milyar dolar

Bir yanıt yazın

] }