Çarşamba, Nisan 24, 2024
Borsa

Borsada yükselişi kaçıranlar için yeni fırsat

– DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları geçtiğimiz perşembe günü mart ayından itibaren süregelen yükselişine ara verdi. Endekseler ABD Merkez Bankası’nın öngörüleriyle birlikte ekonomideki gerçekle yüz yüze kalırken analistler bu düşüşün rallinin dışında kalan bazı yatırımcıları borsaya daha fazla çekeceğini öngörüyor.

Marketwatch’un haberine göre Mart ayı yükselişini kaçıran birçok yatırımcı ABD’deki ikinci korona virüs dalgası endişelerine rağmen geride kalma korkusuyla hareket ederek borsalardaki satışı lehine kullanmaya çalışıyor.

Yatırım danışmanlığı şirketi Natixis’in Küresel Baş Stratejisti Esty Dwek düşüşle beraber borsaya giren yatırımcılar için, “Psikolojik olarak bu çok daha iyi bir giriş noktası. Ralliyi birçok kişi kaçırmıştı. Çok az sayıda insan dibi görebilmişti” ifadelerini kullandı.

Yeni yatırımcılar ralliyi hızlandırabilir

Piyasadaki bu yeni hareket borsaların yükselmesine neden olabilir. Aynı zamanda bu durum yeni kazanımların zeminini biraz daha zayıf hale getirebilir. Zira profesyonel yatırımcılar ABD’deki ekonomik büyüme beklentilerindeki ve korona virüs sonrası ekonomideki şekillenmedeki belirsizliğe rağmen borsadan kâr elde etmeye çalışacaktır.

Aslına bakılırsa birçok kurumsal yatırımcı ve varlık yöneticisi bu belirsizlikler nedeniyle mart ayı sonrasındaki geri dönüşün dışarısında kalmıştı. Fakat hisselerdeki ve şirket tahvillerindeki alım baskısı yatırımcılar için güçlü bir dürtü oluşturmuş ve temkinli yatırımcıları dahi cezbetmişti.

S&P 500 endeksi mart ayından bu yana %36 oranında yükseliş göstermiş fakat Perşembe günkü %5,9’luk düşüşün ardından endeks hafta boyunca %4,8 değer kaybetmişti.

İlginizi Çekebilir;  Avrupa borsaları İtalya hariç yükselişle açıldı Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Bir yanıt yazın

] }