Perşembe, Nisan 25, 2024
Ekonomi

Almanya ile turizm diplomasisi

Türkiye Alman turistleri ağırlamak için diplomatik girişimlerini artırdı. Almanya’nın koronavirüs nedeniyle seyahat uyarısı koyduğu ülkeler arasından Türkiye’nin çıkarılması ve Alman turistlerin ülkeye gelişinin önünün açılması için temaslar devam ediyor.

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Alman Şansölye Angela Merkel ile bir telefon görüşmesi yapması planlanıyor. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Merkel’e Türkiye’nin turistler için güvenli olduğuna dair mesajlarını bir kez daha iletmesi bekleniyor.

Görüşmeden olumlu bir karar çıkması yönünde Ankara’da iyimser bir hava var.

Erdoğan Merkel görüşmesinden önce ise Almanya ile turizm için yoğun bir temas trafiği yaşandı. Son olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman Mevkidaşı Heiko Maas ile telefonda görüştü. Türkiye’ye seyahat uyarısının kaldırılması talebini iletti. Türkiye’nin tatil için güvenli olduğu, alınan önlemlere titizlikle uyulduğu mesajı Alman bakana verildi.

Çavuşoğlu Maas görüşmesinden önce ise Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Almanya’nın başkenti Berlin’e gitti. Alman yetkililer ile görüşen Kalın, burada Alman yetkililerin isterlerse Türkiye’deki güvenli tatili ve tedbirleri gelip kendi gözleriyle görebilecekleri mesajını verdi.

Almanya AB ülkeleri dışındaki ülkelere seyahat uyarısı kararını 15 Haziran’dan itibaren kaldırdı. Ancak Türkiye konusunda bir istisna getirilmedi. Almanya’nın seyahat uyarısı nedeniyle turistler Türkiye’ye gelirse dönüşte 14 gün karantinaya girmeleri gerekiyor ve seyahat sigortasından da yararlanamıyor. Bu nedenlerle Alman turistler rotayı seyahat uyarısı olmayan ülkelere çevirmişken, Türkiye’de uyarının kalkmasını bekleyen ve buna göre hazırlık yapan seyahat acentaları zorlukla karşılaştı.

İlginizi Çekebilir;  İhracat reeskont kredilerinin rezervlere katkısı 453 milyon dolar Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Bir yanıt yazın

] }