Cuma, Mart 29, 2024
Ekonomi

Bu ay kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak? Temmuz ayı ödeme tarihleri belli oldu!

Kısa çalışma ödeneği ile ilgili yapılan ilk açıklamada ödemelerin 1 ay daha uzatılacağı bilgisi paylaşılmıştı. Bu haberden kısa bir süre sonra da Haziran – Temmuz ayı ödemelerinin ne zaman gerçekleşeceği belli oldu. Bakan Selçuk açıklamasında ödemelerin TC kimlik numarasının son hanesine göre gerçekleşeceğini belirtti.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ TC KİMLİK NUMARASINA GÖRE NE ZAMAN YATACAK?

IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlara da PTT üzerinden ödemelerin yapılacağını da hatırlatan Bakan Selçuk, “T.C. Kimlik Numaralarının son hanesi;

0 olanlara 29 Haziran’da,

2 olanlara 30 Haziran’da,

4 olanlara 1 Temmuz’da,

6 olanlara 2 Temmuz’da,

8 olanlara ise 3 Temmuz’da ödemeler yapılacak.” açıklamasında bulundu.

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kısa çalışma ödeneği 1 ay uzatıldı |Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kısa çalışma ödeneği 1 ay uzatıldı | Video

“SÜRE UZATIMI İÇİN BAŞVURU GEREKMEYECEK”

Bakan Selçuk, “1 aylık uzatma için işverenlerden yeni bir talep alınmayacak. Ancak normal faaliyetine başladığı için 1 aylık uzatmadan faydalanmak istemeyen veya daha önce uygulanan çalışılmayan süreleri azaltmak isteyen işverenlerimizin bu durumu İŞKUR birimlerine bildirmeleri gerekmektedir” dedi.

Ayrıca, Resmi Gazete’de yayımlanan karara istinaden alınan İŞKUR Yönetim Kurulu kararıyla 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren dışsal etkilerden kaynaklı zorlayıcı sebep gerekçesiyle yeni kısa çalışma başvurusu alınmayacak.

 

İlginizi Çekebilir;  İşsizlik maaşı ve kısa çalışma ödeneği yattı mı? Aralık ayı KÇÖ ne zaman yatacak?

Bir yanıt yazın

] }