Perşembe, Mart 28, 2024
Ekonomi

Jeff Bezos kimdir? Dünyanın en zengin insanı rekor üstüne rekor kırıyor!

189 milyar dolarlık serveti ile en yakını rakibi Bill Gates’ten 71 milyar dolar daha zengin olan Jeff Bezos bu kez 1 günde en fazla para kazanma rekorunu kırdı. Hisselerinin bir kısmını elinde bulundurduğu Amazon’un sahibi Bezos, hisselerin değer kazanmasının ardından servetine 1 günde tam 13 milyar dolar para ekledi.

Bezos’un sahip olduğu hisselerin aynı hızla ilerlemesi halinde önümüzdeki yıllarda ABD’li ilk dolar trilyoneri olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

JEFF BEZOS KİMDİR?

Jeff  Bezos 12 Ocak 1964’te dünyaya geldi. Amazon.com’un kurucusu olan Amerikan girişimci ve iş adamı Bezos E-ticaretin gelişmesine büyük katkı sağladı.

Amazon.com onun yönetiminde dünyanın en büyük ve örnek alınan internet satışı şirketi oldu. Bu öncü hareketi nedeniyle Time Dergisi tarafından 1999’da Yılın Kişisi seçildi.

Amazon.com haricinde havacılık ve uzay araştırma şirketi Blue Origin’in de kurucusu ve sahibi olan Bezos, 2013 yılında The Washington Post gazetesini satın aldı.

Sadece 2020 yılında servetine 74 milyar dolar katan Bezos’ın toplam serveti 189 milyar dolara ulaştı.

Amazon’un hisseleri 20 Temmuz’da yüzde 7,9 yükseldi. Şirketin piyasa değeri 1,59 trilyon dolara ulaştı. 

Bezos’un geçtiğimiz aylarda boşandığı eşi MacKenzie’nin toplam serveti ise 63.1 milyar dolara ulaştı. MacKenzie boşanmadan elde ettiği hisselerle dünyanın en zengin 13. insanı konumunda bulunuyor.

 

 

İlginizi Çekebilir;  Çevreyi kirletenlere verilecek cezalar arttırıldı

Bir yanıt yazın

] }