Perşembe, Nisan 18, 2024
Ekonomi

Yerli borlu dezenfektan BorTam

Koronavirüs sonrsında el dezenfektanından sonra antibakteriyel özelliği olan bor madeninden bir ürün daha yapıldı. Bu kez o ürün ortam ve yüzey dezenfektanı. Adı BorTam. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez,Ar-Ge sürecinin tamamlanarak seri üretime başlandığını açıkladı.

Salgınla mücadele kapsamında üretilen el dezenfektanı BorEl geçtiğimiz aylarda Ar-Ge sürecini tamamlayarak seri üretimine başlamıştı ve dezenfektan ihtiyacı yerli ve Milli imkanlarla karşılanmıştı. Şimdi ise BorTam da devrede. Bu ürün ise ortamdaki bakteri ve virüsleri yok ederek ortamı sterilize edecek. İçeriğinde olan ürünler arasında etil alkol, borik asit ve lavanta yağı da var.

Enerji Bakanı BorTam için ”Yeni normal dönemde kala balık ortamlarda, toplu taşıma araçlarında, iş yerlerinde, okul ve evlerimizde rahatlıkla kullanabileceğiz. İnsan sağlığına zararı olmayan, hijyenik bir ürün” vurgusu yaptı.

Ama sadece bu değil yeni bor içerikli ürünler de yolda. Dönmez haberi “Yıl sonunda bor madeninden üretilen, mutfaklarda kullanılacak hijyen ürünlerini vatandaşlarımızla buluşturacağız. ” diyerek duyurdu.

İlginizi Çekebilir;  Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? MB Mart 2023 faiz kararı ne olacak?

Bir yanıt yazın

] }