Cuma, Mart 29, 2024
Ekonomi

Beklentiler yukarı yönlü hareketi destekleyebilir

Piyasa Gündemi

TCMB, dünkü toplantısında faiz oranlarında değişikliğe gitmezken, Türk Lirası ve yabancı para zorunlu karşılık oranlarını yükseltti. Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dile getirilen müjdenin bugün İstanbul’da 15:00’da açıklanması bekleniyor. Kaynaklara dayandırılan haberler enerji kaynağı olduğu işaret edilirken, yurt içi piyasaların gözü yapılacak açıklamalarda olacaktır.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

o 11:00 Euro Bölgesi -İmalat / Hizmet PMI (Öncü) Önem: Yüksek
o 16:45 ABD – İmalat / Hizmet PMI (Öncü) Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Fed tutanakları dün küresel hisse piyasalarında satıcılı bir seyre neden olurken, ABD borsaları teknoloji hisselerindeki alımlarla gün içindeki kayıplarını geri aldı. Bugün açıklanacak öncü PMI verileri önemli olacak. BIST-100 Endeksi dün günü %0,19’luk yükselişle 1.126,80 seviyesinden tamamladı. ABD borsaları günü yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelileri bu sabah hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,34 – 7,35 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,29’lu seviyelerden işlem görmekte. Bu görünüm altında BIST-100 Endeksi’nin güne alıcılı bir açılışla başlamasını beklerken, bugün yurt içindeki açıklama yön üzerinde belirleyici olacaktır.

BIST-100 Strateji

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından öğleden sonra açıklaması beklenen ve müjde olarak nitelenen habere yönelik uluslararası basında çıkan haberin etkisi ile dün akşam saatlerinde kurda düşüş vadeli piyasada endeks sözleşmesinde yükseliş görüldü. Dünün aksine bugün yurtdışı piyasaların pozitif bir tablo izliyor olması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı açıklamalara yönelik beklentiler yukarı yönlü hareketi destekleyebilir. Önceki gün olduğu gibi dün de kritik gördüğümüz 1.122 üzerinde kapanan endekste, buranın üzerinde 1.160 – 1.172 aralığı en güçlü direnç bölgesi olmaya devam ediyor. Burası da aşılacak olursa tarihi zirveler yeniden gündeme gelebilir. Aşağıda ise ilk desteğimiz 1.110 iken altında 1.095 gündeme gelebilir.

İlginizi Çekebilir;  Mitsubishi çip tedarikindeki problem sebebiyle üç fabrikasında üretimi düşürecek

 

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

] }