Cumartesi, Nisan 20, 2024
Borsa

Endeksin yükseliş eğilimini devam ettirmesi bekleniyor

BİST: Güne dün pozitif başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün içinde satışlarla karşılaşsa da gün sonuna doğru kayıplarını geri alarak günü %0,19 yükselişle 1.126,80’den kapattı. Yurtdışında borsalar ABD hariç günü satıcılı bir eğilimle kapatırken, aşı çalışmalarına ilişkin pozitif haber akışıyla ABD borsaları BIST kapanışı sonrası günü sınırlı yükselişle kapattı.

BIST, TCMB’nin faizleri sabit tutması ve TL’deki değer kayıplarının devam etmesiyle gün içinde satışlarla karşılaşsa da petro kimya hisselerindeki güçlü performansın desteğiyle günü artıda kapattı. Bankacılık endeksi ise %1,05 düşüş ile negatif ayrıştı.

TCMB beklentilere paralel faizleri %8,25’de sabit tutarken, karar sonrası TL’deki değer kayıpları devam etti. Ancak TCMB, TL ve Döviz cinsi zorunlu karşılık oranlarını yükselterek likiditeyi sıkılaştırmaya devam ederken, TL değer kayıplarını BIST kapanışı sonrası büyük oranda geri aldı.

Yurtiçi piyasalar bugün (15:00) Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdeli haber olarak nitelediği ve Türkiye’de yeni bir dönemin açılacağını söylediği açıklamaya odaklanacaktır. Bu açıklanmanın bir enerji kaynağı keşfedilmesi olduğu beklentisi oluşurken, yüksek rezervli bir enerji kaynağı bulunduğunun açıklanması TL varlıklarda pozitif fiyatlamayı destekleyecektir.

TL’deki değer kayıplarının devam etmesi ise BIST’te satış baskısı oluşmasına neden olacaktır. Yurtdışında ABD teşvik paketine ilişkin gelişimeler ve gelecek makro veriler takip edilecek. Zayıf gelebilecek veriler yurtdışı borsalardaki kar satışlarını devam ettirebilir. Bugün piyasa kapanışı sonrası Fitch, Türkiye’nin kredi notu değerlendirmesini açıklayacak. Kredi notu ve görünümde bir değişiklik beklenmiyor. VIX endeksi sınırlı yükselişle 23 seviyelerine yükselirken, endeksin 26 seviyesi üzerine yönelmesi başta ABD borsaları olmak üzere kar satışlarının güçleneceğine işaret edecektir. ABD ve Almanya vadeli endeksleri BIST kapanışına göre yükselişle seyrederken, Asya borsalarında alıcılı bir seyir var. Endeksin güne alıcılı bir eğilimle başlamasını ve geri çekilmeler olsa da yükseliş eğilimini devam ettirmesini bekliyoruz.

İlginizi Çekebilir;  Piyasalarda gün ortası 01/09/2023 Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Bir yanıt yazın

] }