Cuma, Nisan 19, 2024
Ekonomi

Akben: Bankacılık sektörü stratejik öncelik | Video

“Türk Bankacılık Sektörü Uluslararası mali piyasalara sıkı ilişkilerle entegre olmuş bir yapıda” dedi bankacılık sektörünün küresel salgın durgunluğuna rağmen büyüdüğü mesajını verdi. “Türk Bankacılık Sektörü Uluslararası mali piyasalara sıkı ilişkilerle entegre olmuş bir yapıda” dedi bankacılık sektörünün küresel salgın durgunluğuna rağmen büyüdüğü mesajını verdi. 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben, BDDK’nın 20. kuruluşu yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı. “BDDK’nın yakın iş birliği ve özverili çalışmaları sonucunda büyümeye katkı sağlayan, krizleri önleyen bir bankacılık sektörüne ulaşıldı.” dedi. 

Açıklamada, bankacılık sektörünün son 18 yılda geldiği nokta paylaşıldı. Bankacılık veri transfer sistemi’nin devreye alınması sonrası aktif büyüklüğün 213 milyar TL’den 5,4 trilyon liraya çıktığı paylaşıldı. Açıklamada, kredi, mevduat ve özkaynak açısından da bankacılığın geldiği nokta paylaşıldı.

BDDK VERİLERİ 

                         2002 Yıl Sonu       2020 İlk Yarı Sonu 

Aktif büyüklüğü 213 milyar TL         5,4 trilyon TL 

Kredi                   49 milyar TL         3,26 trilyon TL 

Mevduat            138 milyar TL         3,06 trilyon TL 

Özkaynak            26 milyar TL     557,6 milyar TL 

Akben: BDDK, dünyadaki bankacılık düzenleyici kurumlarının ilerisinde örnek uygulamalara imza atmakta, yurt içinde de birçok stratejik konuda öncü rol oynamaktadır.”Dedi. Finans merkezi vurgusu yaptı. 

İlginizi Çekebilir;  Son dakika... İşsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödeme tarihleri belli oldu

BDDK Başkanı, “İstikrarlı olarak büyüyen ve aynı zamanda risklerini en gelişmiş yaklaşımlarla yöneten bir bankacılık sektörü, hem ülkemiz hem de bölgemiz için stratejik bir önceliktir.” küresel salgına rağmen bankacılık sektörünün geliştiğini vurguladı. 

Bir yanıt yazın

] }