Cuma, Nisan 19, 2024
Ekonomi

Suna Kıraç kimdir? Son dakika… Vehbi Koç’un kızı Suna Kıraç vefat etti | Video

İş insanı Suna Kıraç hayatını kaybetti. Yaşamı boyunca birçok önemli projede yer alan Kıraç, farklı alanlarda sosyal projelere de destek vermişti. İşte Kıraç’ın yaşamı ve Koç Holding’ten yapılan açıklama…

KOÇ HOLDİNG’TEN AÇIKLAMA

Kıraç’ın vefatının ardından Koç Holding’ten yapılan açıklama şöyle: Cumhuriyetimizin değerleriyle yetişmiş, gerek iş gerekse toplumsal hayatta başardıklarıyla Ülkemizin sanayi, eğitim, kültür ve sanat alanlarında gelişmesine önemli katkılar sunan, Topluluğumuzun kuruluş yıllarından 2010’a kadar çeşitli liderlik görevleri üstlenen, Koç Üniversitesi, Koç Okulu ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın kuruluşuna öncülük eden Sayın Suna Kıraç’ı kaybetmenin büyük üzüntüsü içindeyiz.

​Sayın Suna Kıraç’ı emanet ettiği değerlere bağlı kalarak, ilham veren, vizyoner ve öncü kişiliği ile her zaman hatırlayacağız ve unutmayacağız.

SUNA KIRAÇ KİMDİR?

Arnavutköy Amerikan Kız Koleji’ni ve ardından da Boğaziçi Üniversitesi Bankacılık ve Finansman bölümünü bitirdi. Suna Kıraç, 1999’da, üstün yöneticilik ve liderlik vasıfları ile Koç Holding’e, iş dünyasına ve Türk çocuklarının eğitimine katkılarından dolayı London Business School tarafından “Onur Üyeliği”ne layık görülmüştür. 9 yıldır ALS (Amyotrophic Lateral Sclerosis) adı verilen hastalıkla mücadele eden ve çevresiyle sadece gözleriyle iletişim kurabilen Suna Kıraç, eşi İnan Kıraç’la birlikte kurdukları Pera Müzesi ve 1 Mart 2007’de hizmete sundukları İstanbul Araştırmaları Enstitüsü ile ülkesine hizmet yatırımlarını sürdürmektedir. İstanbul’a dünya çapında bir oditoryum ve kültür merkezi kazandırmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Suna Kıraç’ın 2006 yılında yayımlanan, tüm geliri TEG Vakfı’na bağışlanan ve editörlüğünü Rıdvan Akar’ın yaptığı Ömrümden Uzun İdeallerim Var adlı kitabı 100.000’in üstünde sattı ve yılın en çok satan kitaplarından biri oldu.

İlginizi Çekebilir;  Yarın BİM aktüel 18 Eylül 2023 kataloğu ürünleri neler? İşte BİM aktüel ürünler...

3 Haziran 1941 doğumlu olan Kıraç, aynı zamanda merhum iş insanı Vehbi Koç’un kızı olarak biliniyor. Koç Holding’in de Yönetim Kurulu Başkan Vekili olan Suna Kıraç bugün hayata veda etti.

Bir yanıt yazın

] }