Salı, Nisan 23, 2024
Ekonomi

Kısa çalışma ödeneği (KÇÖ), işsizlik maaşı ve nakdi ücreti desteği ne zaman yatacak?

Pandemi sürecinde Sosyal Koruma Kalkanı’ndan yararlanan kişilerin aldıkları ödemelere ilişkin beklenen açıklama geldi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ödemelerin tarihlerini duyurdu. İşte Bakan Selçuk’un açıklamaları ve ödemelerin alınacağı tarihler…

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ (KÇÖ) NE ZAMAN YATACAK?

Bakan Selçuk’un yapmış olduğu açıklamalarda yer alan bilgilere göre ödemeler 5 Ekim’de hesaplara yatacak. IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlar ödemelerini PTT üzerinden alabilecekler.

İŞSİZLİK MAAŞI NE ZAMAN ÖDENECEK?

İşsizlik ödeneği de KÇÖ ile birlikte aynı gün hesaplara yatacak. IBAN bilgileri bulunmayanlar ücretlerini PTT üzerinden temin edebilecekler.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, eylül ayı Nakdi Ücret Desteği ödemelerinin 8 ve 9 Ekim’de yapılacağını bildirdi.

Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, ödemelerin banka hesapları üzerinden gerçekleşeceğini, sistemde IBAN bilgisi eksik veya hatalı olanların ödemelerinin ise PTT aracılığıyla yapılacağını ifade etti.

Buna göre kısa çalışma ödeneği ve işsizlik ödeneği 5 Ekim’de, nakdi ücret desteği ödemeleri ise 8-9 Ekim’de hesaplara yatırılacak.

 

İlginizi Çekebilir;  Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler Hisse Net Grafik, Hisse Analiz
] }