Cumartesi, Nisan 20, 2024
Ekonomi

Ödemeler başladı! İşsizlik maaşı ve kısa çalışma ödeneği yattı mı? KÇÖ ne zaman yatacak?

Kısa Çalışma Ödeneği ve işsizlik maaşı alanların ödemelerinin gerçekleştirileceği gün geldi. Eylül ayı ödemeleri ile ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk geçtiğimiz günlerde önemli bilgiler vermişti. İşte Bakan Selçuk’un verdiği bilgiler doğrultusunda ödemelerin yapılacağı o tarihler…

İŞSİZLİK MAAŞI VE KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ YATTI MI?

KÇÖ ve işsizlik maaşı ödemeleri 5 Ekim 2020 Pazartesi günü hesaplara yatırılacak. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada “Eylül ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemelerini 5 Ekim’de vatandaşlarımızın banka hesaplarına yatıracağız.” ifadelerine yer vermişti.

Bakan Selçuk, IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlara da PTT üzerinden ödemelerin yapılacağını hatırlattı.

Bugün yapılan son açıklamada ise “Eylül ayına ilişkin İşsizlik ve Kısa Çalışma Ödeneği ödemelerini bugün yapıyoruz.” ifadelerine yer veren Bakan Selçuk, ödeme saatine ilişkinse bir bilgi vermemişti, ödemelerin bir bölümü tamamlandı.

İŞSİZLİK MAAŞI VE KÇÖ YATTI MI?

Bazı kişilere ödeme henüz gerçekleşmedi, ancak ödemelerin gün içerisinde tamamlanması beklenirken ödemelere ilişkin yine gün içerisinde resmi açıklama yapılacağı tahmin ediliyor.

Eylül ayı nakdi ücret desteği ödemeleri ise 8-9 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bu ödemeler de yine kayıt IBAN bilgilerine yatırılacak, IBAN’ı bulunmayanlar ise PTT üzerinden ücretlerini alabilecekler.

YouTube video

İlginizi Çekebilir;  Kamuda toplu sözleşme maratonu başlıyor

Bir yanıt yazın

] }