Cuma, Nisan 19, 2024
Kervansaray

Kervan Hisse Yükselişine Borsa İstanbul Freni. İnternet Yasağı Geldi.

Kervansaray Hisse Senedi Yakın İzleme Pazarı’nda işlem görmekte olan Kervansaray Yatırım Holding A.Ş. altı yedi yıldan uzun zamandır sıkıntılı olan süreç hissenin yükselişe geçmesi ile yatırımcısını rahatlatmıştı. Aile içi kavga sebebiyle şirkete atanan Kayyum çalışmalarına başladı. Kervan Hisse nin 0,3 fiyatlardan başladığı yükselişi 2,42 fiyata kadar devam etti. Dün gelen internet yasağı ile birlikte bugün güne tabanda işlem görerek başlayan hisse 2,18 den işlem gördü.

Kervan Hisse Yorum

Kervn Hisse daha önce tahtanın kapatılması haberinden etkilenmeden yoluna devam etmişti. Olağan Dışı Fiyat ve Miktar Hareketleri haberinin gönderilmesi sonrası işlem tahtası açılan Kervn Hisse yükselişine devam etmişti. Bu sefer gelen internet yasağı sonrası yükseliş durdu ve taban fiyattan işlem gördü. Yatırımcılar gün içinde durumu merakla takip edecek gibi görünüyor. Aile içi kavgada şirket yönetimini ele geçirmeyi başaramayan Selim Sayılgan şirkete kayyum atanmasına razı olmuştu. Kervansaray Yatırım Holding gelirlerinden uzak kalan Selim Sayılgan ın elindeki hisselerin değerini yükselterek kaynak bulmaya çalıştığı kulislerde konuşuluyor.

 

Kervan Hisse Analiz

Kapta yayınlanan habere göre sözleşmenin geçersizliğinden bahisle Extension Sağlık Hizmetleri Turizm ve Dış Ticaret Ltd.Şti. hakkında,Bursa 5.Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 2020/218 Sayılı dosyasından Elatmanın Önlenmesi davası açılmış durumda. Bu sözleşmenin iptali ile yaşanacak gelişmeler yatırımcılar tarafından takip edilecek.

Kervansaray Uludağ Otel Kiralaması İptal Olacak mı?

Kervan Hisse için önemli bir mülk olan Uludağ otel gündemde. Bugün şirket tarafından KAP ta yapılan açıklamaya göre Kayyum, eski yönetimin Kervansaray Uludağ Otel için yaptığı kiralama sözleşmesinin iptali için harekete geçti. Kervansaray Uludağ Oteli ve Otele ait olan telesiyej tesisi ile mekanik tesisin10 yıllık süre ile Extension Sağlık Hizmetleri Turizm ve Dış Ticaret Ltd.Şti.ne yıllık 3.500.000 TL bedelle ve kira bedellerinin yıllık % 5 oranında arttırılacağı hususunda ki anlaşma daha önce duyurulmuştu. Eski yönetim tarafından yapılan 25.09.2020 tarihli kira sözleşmesinin yetkisiz kişiler tarafından yapıldığından geçersiz olduğu, peşinat ve teminat alınmadan, hiçbir firmadan teklif alınmadan, otelcilik ile iştigal etmeyen bir firmaya, piyasa rayici altında bir rakamla, 10 yıllık süre ile ve % 5 yıllık arttırım belirlemenin hayatın olağan akışına uygun olmadığı hususları haberde belirtiliyor.

İlginizi Çekebilir;  Finanstürk Yazdı, Kervansaray Holding Doğruladı.

Kapta yapılan internet yasağı açıklaması şu şekilde;

Borsa İstanbul A.Ş. Piyasalarında Uygulanacak Gözetim Tedbirleri Yönergesi’nin 5. ve 6. maddelerindeki hükümler çerçevesinde Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında, piyasalarında gerçekleşen işlemler nedeniyle Kervansaray Yatırım Holding A.Ş. (KERVN.E), CosmosYatırım Holding A.Ş. (COSMO.E), Baştaş Başkent Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. (BASCM.E) ve Selçuk Gıda Endüstri İhracat İthalat A.Ş. (SELGD.E) paylarında 15/10/2020 tarihinden itibaren 3 ay süreyle “Emir iletim kanallarının kısıtlanması (internetten emir yasağı)”, “Piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması” ve “Emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması” önleyici tedbirleri uygulanacaktır.

 

Tedbirlerin uygulanacağı son tarih 14/01/2021’dir.

Bir yanıt yazın

Sıkça Sorulan Sorular

Kervan Hisse Kısa vade durumu için yukarıdaki 4 saatlik grafiği inceleyiniz.

Kervan Hisse uzun vade için hissenin yukarıdaki haftalık grafiğinde direnci kırmasını takip edin.

Kervan Hisse durumu için yukarıdaki saatlik grafiğinde destek noktasını takip edin.

Kervan Hisse için hissenin yukarıdaki günlük grafiğinde kanalı takip edin.

Kervan Hisse için hissenin yukarıdaki aylık grafiğinde direnci takip edin.