Cuma, Mart 29, 2024
Aracı Kurum Raporları

Güne başlarken piyasalarda pozitif görüntü hakim

Güne alımlarla başlayan gün içinde de yükselişine devam etti ve haftanın son işlem gününü %1 artışla 1,193 seviyesinden kapattı. İşlem hacmi 19.2 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil olan 68 hisse değer kazandı, 29 hisse ise değer kaybetti. Güne başlarken yurtdışı vadeli piyasalarda pozitif bir görüntü hakim.

ABD’de piyasalar mali teşvik paketi çerçevesinde şekillenmeye devam ediyor. Geçen hafta boyunca yapılan görüşmelerden bir sonuç çıkmaması piyasalarda dalgalanmaya sebep olmuştu ancak hafta sonu yapılan görüşmelerde Salı günü için bir görüşme belirlendi. Bu nedenle de vadeli piyasalarda pozitif bir seyir izleniyor. Çin tarafında açıklanan ekonomik veriler karışık gerçekleşirken, büyüme verisinin beklentilerin altında kaldığını sanayi üretimi ve perakende satışlar verilerinin ise genişlemeye işaret ettiğini gözlemledik. ABD’de 3 Kasım seçimleri öncesi son açık oturum bu hafta gerçekleşecek. Son anketlerde Trump’ın farkı biraz daha kapatması ve Biden ile ilgili skandal iddiaları bu oturumun önemini de artırıyor. Ancak yine de haftaya başlarken yurtdışı piyasalardan olumlu sinyal alıyoruz. İçeride ise hafta sonu Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz’de keşfedilen doğalgaz rezervinin 85 milyar metreküp yükseldiğini açıkladı. Böylelikle tahmini rezerv miktarı 405 mlr metreküp oldu. Öte yandan S400 füze sistemlerinin denendiği haberlerine ABD tarafından tepki geldi. Bu hafta ekonomik verilerin yanı sıra bu konudaki gelişmeleri de takip edeceğiz.

BIST-100 endeksinin güne hafif pozitif başlangıç yapmasını bekliyoruz. 1,200-1,215 direnç seviyeleri iken, 1,190-1,183 destek seviyeleri olarak izlenebilir. Kısa vadeli 1,200 hedefimize yaklaşılmasıyla, bu seviye üzerinde dalgalanma bekliyoruz, bu nedenle bu hafta temkinli iyimser bir duruş benimsiyoruz.

İlginizi Çekebilir;  Endekste yatay seyir sürebilir

 

Bir yanıt yazın

] }