Perşembe, Mart 28, 2024
Aracı Kurum Raporları

BIST’te satış baskısı sürüyor

BIST 100: Endeksin azalan küresel iştahı ve TL’deki volatilite nedeniyle kısmi satıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Endekste yükseliş çabaları bu aşamada tepki olarak değerlendirilebilir. 1143 ve
1129 destekler, 1160 ise direnç olarak izlenebilir…

TL Bonolar: TL’deki seyir tahvil-bono piyasasına olumsuz yansımaya devam ediyor. 2 ve 10 yıllık tahvil faizleri arasındaki fark kapanırken, %14,50-%15 bandında yukarı yönlü baskı görebiliriz…

USD/TL: Gelişmekte olan ülke para birimleri değer kaybetme eğilimi gösterirken, TL görece negatif bir seyir izliyor. 8,20 direncine ulaşan dolar kurunda 8,00 destek seviyesi olarak takip edilebilir…

EUR/USD: Avrupa’da artan vaka sayısı nedeniyle Euro değer kaybederken, 1,18 desteğinin altına geri çekilen paritede bu seviye direnç haline geldi. 1,1730 ilk planda destek seviyesi olarak takip edilebilir…

ABD-Avrupa’da salgının yayılma hızında yaşanan artış, özellikle Avrupa ülkelerinde alınan ek kısıtlayıcı önlemler ve ABD’de teşvik paketinin seçim sonrasına kalması nedeniyle global risk iştahı zayıf.

Kurda volatilite azalmadığı sürece BIST’te olası yukarı yönlü denemelerin tepki niteliğinde kaldığını ve satış baskısının devam ettiğini görebiliriz. Endeksin 1143 desteğinin üzerinde kalabilmesi önemli. Dip oluşumu gerçekleşmediği sürece olası realizasyonlara karşı temkinli olunmalı.

QNB Finansinvest Ailesi olarak, tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz.
TL’deki değer kaybı BIST’in performansına olumsuz yansıyor.

Küresel piyasalarda ABD ve Avrupa’da yaşanan gelişmelerin ekonomiye olan olumsuz etkisi fiyatlanıyor. Bu sabah Asya borsalarının geneli ve ABD vadeli endeks kontratları satıcılı bir seyir izliyor. Endeksin de yurtdışı borsalara paralel hareketle kısmi satıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. 1160 direnç olarak korunurken, 1143 desteğinin aşağı kırılması halinde 1129 desteğine doğru geri çekilme yaşanabilir.

İlginizi Çekebilir;  ABD enflasyonu sonrası piyasalar pozitif Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

TL tahvil piyasasında artan kur volatilitesi ve yükselen fonlama faizi ile beraber satışlar sürüyor. TL’deki yüksek volatilitenin devamı ile 2 ve 10 yıllık tahvil faizlerinde %15 destek seviyesi olarak takip edilebilir. ABD 10 yıllık tahvil faizi güvenli liman algılamaları ile %0,80 seviyesinin altında seyir izliyor. Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk priminde artışın devam etmesi ve azalan küresel risk iştahı eurobond piyasası için olumsuz.

Yarınki ECB toplantısı öncesinde Avrupa’da salgının yayılma hızında yaşanan artış ve alınan ek kısıtlayıcı önlemlerin etkisiyle

Euro zayıflama eğiliminde. Dolara olan talebin de artması ile EUR/USD bir süredir üzerinde tutunmaya çalıştığı 1,18 desteğini aşağı kırdı bu seviye direnç haline geldi. Paritenin 1,1730 desteğinin üzerinde kalması önemli. Bu seviyenin altına yönelim halinde aşağı yönlü baskı artabilir. Azalan küresel risk iştahı ile birlikte son günlerde gelişmekte olan ülke para birimleri değer kaybetme eğilimi içerisinde.
Ancak jeopolitik gelişmeler nedeniyle TL volatilitesi yüksek. 8,20 direncine ulaşan dolar kurunda 8,00 destek konumunda. EUR/USD’deki geri çekilme EUR/TL’de yukarı yönlü hareketi sınırladı. Kurda 9,72 direnç, 9,55 destek olarak izlenebilir.

Küresel olarak artan vaka sayılarının talep üzerinde olumsuz etkilerinin beklenmesi nedeniyle petrol fiyatları baskı altında. Brent petrolde 40,5 doların altında 39,6 dolar desteği öne çıkıyor. Altın ons fiyatlarında da 1910 dolar direnci henüz aşılabilmiş değil. Bu seviyenin üzeri 1925 Dolar direncine yönelim açısından takip edilebilir. 1880 dolar ise önemli destek seviyesidir. Gram altın fiyatları TL’deki değer kaybı ile rekor seviyelerde. 500 TL destek haline gelmiş durumda.

İlginizi Çekebilir;  Endekste hafif alıcılı açılış bekleniyor

BIST 100 Endeksi’nde yükselen trend altında kısa vadeli görünüm zayıf. Gösterge tahvil faizinde %15,00 destek seviyesi olarak takip edilebilir. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

 

Bir yanıt yazın

] }