Cuma, Mart 29, 2024
Aracı Kurum Raporları

Risk iştahı zayıf seyrediyor

Vaka sayılarındaki artış ve salgın kaynaklı endişeler risk iştahı üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Bugün TCMB’nin yılın son Enflasyon Raporu toplantısı yakından izlenecek olup, toplantıda verilecek mesajlar ve piyasalarla kurulacak iletişim TL varlıkların seyri üzerinde etkili olacaktır. Ayrıca bugün yurt içi piyasalar yarım gün işlem görecek olup, 29 Ekim Perşembe günü ise Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kapalı olacak.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

o 10:30 TCMB Enflasyon Raporu Toplantısı Önem: Yüksek
o 15:30 ABD – Toptan Stoklar Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

ABD’deki teşvik paketine ilişkin umutlar seçim sonrasına kalırken, salgın kaynaklı gündemdeki endişeler piyasalar üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Küresel hisse piyasalarında satış baskısı bir miktar hız kesmekle birlikte zayıf görünüm genel olarak korundu. BIST-100 Endeksi günü %0,72’lik yükselişle 1.152,63 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah %0,50 civarında satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,19 – 8,20 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,19’lu seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Pazartesi günkü sert düşüşün ardından BIST-100 Endeksi’nde dün bankalar öncülüğündeki alımlarla toparlanma çabası etkili oldu. Küresel çapta ve yurt içinde takip edilen risk başlıklarında önemli bir değişim bulunmazken, bugün TCMB’nin Enflasyon Raporu toplantısı ve kur cephesindeki fiyatlamalar endeksin yönü üzerinde etkili olacaktır. Endekste satışların devam etmesi durumunda 1.141 – 1.135 aralığı kısa vadeli ilk destek bölgesidir. Bu bölge altında 1.122 – 1.112 ve 1.096 seviyeleri destek olarak izlenebilir. Tepki alımlarında ise 1.155 – 1.160 aralığı ile 1.170 ve 1.182 seviyeleri direnç konumunda bulunmaktadır. Kısa vadede risk başlıklarında ve kurlarda artan tansiyonda bir iyileşme görmeden yükselişlere bir miktar temkinli yaklaşmak yararlı olacaktır.

İlginizi Çekebilir;  VİOP'ta endeks kontratı güne yükselişle başladı Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

 

Bir yanıt yazın

] }