Çarşamba, Nisan 24, 2024
Ekonomi

Borsa dolandırıcıları ile mücadele | Video

Yerli yatırımcı sayısı 1 milyon 900 bine dayandı. Tarihi rekora koşan bu sayı, dolandırıcıların da iştahını kabarttı. Sermaye Piyasası Kurulu o dolandırıcılarla mücadele başlattı.

Düşük faiz ortamı nedeniyle getiri arayışı, yeni halka arzlar, dijitalleşen dünyada hesap açma ve işlem yapma kolaylığının yanı sıra pandemi döneminde artan tasarrufların etkisiyle Borsa’ya adeta akın eden yatırımcılar için en büyük tehlike, bu defa sosyal medyayı da aktif şekilde kullanan piyasa dolandırıcıları.

SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Sermaye Piyasası Kurulu’nca manipülatif işlemlere karşı ciddi tedbirler alındığını, tespit edilen işlemler ve bu işlemleri yapan yatırımcılar hakkında yaptırımların hızlı bir şekilde uygulandığını belirtti.

Taşkesenlioğlu, denetim faaliyetleri çerçevesinde, piyasa dolandırıcılığı ve bilgi suistimali suçu kapsamında, 2020 yılı içerisinde 104 gerçek ya da tüzel kişi hakkında toplam 80 milyon 599 bin TL tutarında idari para cezası uygulandığını belirterek, “Sosyal medya paylaşımları ve bu paylaşımlardan sonra gerçekleştirilen işlemlerin incelenmesi neticesinde de toplam 8 milyon 921 bin TL tutarında idari para cezası uygulandı.” dedi.

SPK olarak manipülatörlerle ilgili gerekli adımların atıldığını söyleyen Taşkesenlioğlu, açıklamasında:

“Yatırımcıların, mağdur olmamaları için kısa sürede yüksek kazanç vaatlerine kapılarak söylenti ve tüyo ile yatırım kararları vermemeleri gerekiyor. Yatırım kararı alırken rasyonel gerekçelerle hareket edilmeli ve ilgili şirketlerin kap açıklamaları ile bilançoları da mutlaka incelenmelidir. Borsa, bir oyun değildir. Orta ve uzun vadeli düşünülmesi gereken bir yatırım yeridir.”

İlginizi Çekebilir;  Kozaa Hisse Net Yorumlar 2023 - Kozaa Hisse Analiz, Kozaa Hisse Senedi, Kozaa Hisse Net Grafik

Bir yanıt yazın

] }