Cumartesi, Nisan 20, 2024
Ekonomi

Çiğ süt destek ödemesi ne zaman, saat kaçta yapılacak? Çiğ süt destek ödemesi ücreti ne kadar?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yazılı açıklamasında 2020 yılı temmuz-ağustos aylarına ilişkin çiğ süt desteği ödemelerine ilişkin bilgi verdi.

Çiğ süt destek ödemesi ne zaman, saat kaçta yapılacak?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ilk etapta 246 bin 649 üreticinin, işlemleri tamamlanan temmuz, ağustos aylarına ait 1 milyon 629 bin ton çiğ süt için 607 milyon lira destek ödemesini bugün saat 18.00’den itibaren yapacaklarını bildirdi.

Çiğ süt destek ödemesi ücreti ne kadar?

Temmuz, ağustos aylarına ait çiğ süt desteğini 40 kuruş olarak ödeyeceklerini daha önce kamuoyuna açıkladıklarını anımsatan Pakdemirli, “Bu kapsamda ilk etapta 246 bin 649 üreticimizin, işlemleri tamamlanan temmuz ve ağustos aylarına ait 1 milyon 629 bin ton çiğ sütü için 607 milyon lira destek ödemesini, bugün saat 18.00’den itibaren yapacağız. Eylül ayında üretilen çiğ süte ait çalışmalar ise halen devam etmekte olup, işlemlerin tamamlanmasının ardından o aya ait desteği de ödeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Çiğ süt desteği nasıl alınır?

Hayvancılık yapanlara ödenen çiğ süt desteğinden faydalanmak için öncelikle bir dilekçe ile üye olunan üretici örgüte başvuru yapılması gereklidir. Bunun yanı sıra çiğ sütün satışının yapıldığına dair satış belgesinin mevcut örgüte sunulması gereklidir. Satış belgesinin aslının sunulması gerekli olup fotokopi ya da diğer bir kopyası kabul görmeyecektir. Süt parası desteğinden yararlanmak için bir diğer hususta Bakanlık Süt Kayıt Sistemine kayıt olmak olacaktır. Üretimin gerçekleştiği il ve ilçelerde kayıt işlemi gerçekleşmektedir.

İlginizi Çekebilir;  Çılgın Sayısal Loto sonuçları belli oldu! 18 Ocak 2023 Çılgın Sayısal Loto sonuç sorgulama ekranı

Bir yanıt yazın

] }