Perşembe, Nisan 18, 2024
Ekonomi

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk asgari ücret ile ilgili ne açıklama yaptı? | Video

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücretle ilgili açıklama Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan geldi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile bağlı kurum ve kuruluşların 2021 yılı bütçe görüşmelerine başlandı. Komisyon, AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan başkanlığında toplandı. Görüşmelerde, Aile ve Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının bütçesinin yanı sıra Mesleki Yeterlilik Kurumu, Devlet Personel Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ile Türkiye İş Kurumu bütçeleri de ele alınacak.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk 2021 asgari ücret ile ilgili ne dedi?

Selçuk, Bakanlığının bütçesine ilişkin sunumuna başladı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, “Bu yıl asgari ücretin tüm tarafların uzlaşısı ile tespit edilmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Bakan Selçuk, “SGK’nin 2002’de yüzde 71 olan gelirlerin giderleri karşılama oranının yıl sonunda yüzde 84 olmasını bekliyoruz” dedi.

2021’de asgari ücret ne kadar olacak?

2020 yılında olduğu gibi 2021 yılı içinde zam oranı yüzde 15 olarak uygulanırsa, şu anda 2.324 TL olan asgari ücret 2021 yılında 2.672 liraya yükselecek. Ancak bu rakamlar tahmini olup, komisyondan çıkacak açıklamaları beklemekte fayda var.

Asgari ücret görüşmeleri ne zaman?

Asgari ücret miktarı her yıl Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirleniyor. 2021 yılında asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı komisyon toplantıları sonrasında belli olacak. Zam miktarı aralık ayında netleşecek.

İlginizi Çekebilir;  Altın fiyat grafiği! Son dakika: Gram altın ne kadar oldu? Anlık altın fiyatı! Çeyrek altın kaç TL?

Bir yanıt yazın

] }