Cuma, Mart 29, 2024
Ekonomi

Black Friday ne zaman? 2023 Black Friday indirimleri hangi gün, ayın kaçında?

Black Friday kapsamında hem yabancı ülkelerde hem de Türkiye’de farklı mağazalarda indirimler gerçekleştirilmeye devam ediyor. Alışveriş tutkunlarının merakla beklediği indirimler bazı mağazalarda yapılmaya başlandı. İşte konuyla ilgili tüm detaylar…

BLACK FRİDAY 2020 (KARA CUMA VE MUHTEŞEM CUMA) NE ZAMAN?

Kasım ayının son Cuma günü gerçekleştirilen Black Friday bu yıl 27 Kasım 2020 Cuma gününe denk gelecek. Bu gün kapsamında Türkiye’de de Efsane Cuma ve Muhteşem Cuma isimleriyle indirimlerin yapılması bekleniyor.

MUHTEŞEM CUMA VE EFSANE CUMA İNDİRİMLERİ NE ZAMAN?

Türkiye’de faaliyet gösteren 4 büyük e-ticaret sitesi indirim yapacakları tarihleri duyurdu. Bir firmanın 6 Kasım’da başladığı indirimlere başka bir firma ise 9-10-11 ve 12 Kasım’da katılacak. Yine bir firma 11 Kasım’da başka bir firma da 9 Kasım’da indirimlerini başlatacak.

BLACK FRİDAY NEDİR?

Normalde Şükran gününden sonraki Cuma günü, ABD’deki marketler kepenklerini erken saatte açarlar ve geç saatlere kadar da müşterilerine hizmet vermeye devam ederler. Bu hep böyle sürmüş. Fakat sonradan bu yoğun çalışma temposuna indirim kampanyaları da eklenmeye başlamış.

İndirim kampanyalarının işin içine girmesiyle birlikte, alış verişe olan talep de artmış. Bu talep artışı, Şükran gününden sonraki Cuma günlerinin aşırı yoğun geçmesine neden olmaya başlamış. Öyle ki 1961 yılında Philadelpihia’da insanlar yoğunluktan adım atamayacak hale gelmişler.

Trafik yüzünden araçların yerlerinden kıpırdayamadığı ve yoğunluktan insanların birbirini ezdiği o yıl, bu etkinlik Black Friday olarak anılmaya başlanmış.

 

İlginizi Çekebilir;  Fed'e yönelik belirsizlikler sürüyor Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Bir yanıt yazın

] }