Cuma, Mart 29, 2024
Ekonomi

Borsa, 9,5 ayın en yüksek kapanışını gerçekleştirdi

BIST 100 endeksi, evvelki kapanışa göre 39,58 puan çoğalırken, toplam harekât hacmi 34,1 milyar lira seviyesine reelleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 6,33 ve holding endeksi yüzde 3,40 bedel kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 9,30 ile eriştirme, en çok kaybettiren ise yüzde 2,98 ile madencilik oldu.

BIST 100 endeksi, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın maliyet kararı ve bağlantı mevzusundaki net ve sade açıklamaları sonrasında döviz kurlarında görülen sert düşüş ve yeni tip koronavirüs Kovid-19 aşı çalışmalarındaki pozitif haberlerin pozitif tesiriyle, bankacılık paylarının liderliğinde günü 1.231,54 puandan bitirerek 9,5 ayın azami kapanışına reelleştirdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Ağbal, banka olarak esas emellerinin maliyet kararını sağlamak ve sürdürmek olduğunu belirterek, “Maliyet kararı esas emeli istikametinde tüm siyaset vasıtaları kararlılıkla kullanılacaktır. Para siyasetinde, saydamlık, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik prensipleri çerçevesinde bağlantı kuvvetlendirilecektir.” ifadelerini kullanmıştı.

Analistler, Ağbal’ın açıklamalarının Türk lirası varlıkları pozitif etkilediğini belirtti.

Yeni tip koronavirüs Kovid-19 salgını, ekonomik teşvikler, jeopolitik ve politik büyümelere ait haberlerin piyasaların güzergahı üzerinde tanımlayıcı olacağını ifade eden analistler, yarın yurt içinde iş eforu istatistikleri, yurt dışında ise Çin’de enflasyon ve Almanya’da ZEW endekslerinin takip edileceğini bildirdi.

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 1.240 seviyesinin mukavemet, 1.155 puanın takviye konumunda olduğunu kaydoldu.

İlginizi Çekebilir;  Bakan Gül: Adli yardım için 153 milyon TL harcadık

Bir yanıt yazın

] }