Çarşamba, Nisan 24, 2024
Ekonomi

Vergi affı çıktı mı? 2023 vergi yapılandırma ne zaman gelecek?

Geçtiğimiz haftalarda gecikmiş ödenti borçları ile alakalı oldukça ehemmiyetli açıklama gelmişti. Ödeme güçlüğü sürükleyen bireylerin borçları için yapılandırma müjdesi verilmişti. İşte sürece ait öğrenilmesi gereken tüm ayrıntılar…

ÖDENTİ BAĞIŞLAMAYI GELECEK Mİ, ÖDENTİ YAPILANDIRMA NE ZAMAN ÇIKACAK?

Ödenti yapılandırmasının bu hafta yapılacak olan görüşmelerin pozitif sonuçlanması halinde önümüzdeki hafta içerisinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Öte yandan yapılandırmanın ödenti bağışlamayı olarak adlandırılmaması gerekiyor. Varolan borçların tamamı silinmeyecek, dolayısıyla faizler silinebilecek ve ödeme güçlüğü yaşayanlar için taksit imkânı ile ödeme basitliği sağlanacak.

Meclis, ödenti ve SGK prim borçlarının yapılandırılması ile Kovid-19 salgınının istihdam üzerindeki negatif tesirlerinin eksiltilmesini kapsayan yasa öneriyi üzerindeki mesaisine devam edecek.

Genel Heyet, 10 Kasım Salı günü saat 15.00’te bir araya gelerek, İşsizlik Sigortası Yasau ile Bazı Yasalarda Farklılık Yapılması Hakkında Yasa Öneriyi üzerindeki görüşmelerini sürdürecek. Geçen haftaki görüşmelerde önerinin ilk 20 maddesi kabul edilmişti.

Öneriyle, Kazanç Ödentisi, Müesseseler Ödentisi, Katma Değer Vergisi, MTV, ÖTV, tüm yönetimsel para cezaları, KYK borçları ile Hazine alacaklarını içeren ödenti borçları yapılandırılacak.

Çiftçilerin Tarım Kredi kooperatiflerine olan borçları ile orman köylülerinin kullandığı krediler de yapılandırılabilecek.

ÖDENTİ YAPILANDIRMA KİMLERİ İÇERECEK?

Ödenti cezaları, gecikme faizleri ve gecikme zamları; trafik, tercih, popülasyon para cezaları; Karayolu Taşıma Yasau’na göre kesilen para cezaları; kara yollarından kanunsuz geçişler sebebiyle kesilen para cezaları gibi tüm yönetimsel para cezaları yapılandırma kapsamında olacak.

İlginizi Çekebilir;  Piyasalarda gün sonu 09/09/2023 Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Öğrenim katkı kredisi ve öğrenim kredisi borçları, haksız alınan destekleme ödemeleri, kaynak kullanımı destekleme fonu, taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı hisseyi de ödenti yapılandırması kapsamına girecek.

Bir yanıt yazın

] }