Cumartesi, Nisan 20, 2024
Ekonomi

Evde bakım maaşı yatan iller hangileri? Kasım ayı evde bakım maaşı yattı mı?

Konutta bakım ücreti her ay olduğu gibi kasım ayında da şehir şehir ödemeleri yapılacak. Bu kapsamda kasım ayına dair ödemelerin ne zaman yapılacağı ve hangi şehirlerde ödemelerin başladığı yurttaşlar tarafından merak ediliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bakıma fakir manililer ile yaşlı yurttaşların ailelerinden bölmemeleri emeliyle yakınlarına ödenen konutta bakım ücreti uyudu mu? Konutta bakım ücreti uyuyan şehirler 10 Kasım Salı 2020 hangileri?

Evinde ağır manili ve bakıma fakir bireyleri bulunan ve bu şahsa bakmakla mükellef olan yurttaşların yararlanabileceği bu tahsisat için kasım ayında bekleyişe başlandı.

Konutta bakım ücreti nedir?

Evinde ağır hasta, yaşlı ve bakıma fakir bireylerin bakımını üstlenen yurttaşların yararlandığı ödemedir. Her türlü kazançlar toplamı temel alınmak suretiyle, hane içinde şahıs başına düşen vasati aylık kazanç meblağı, asgarî fiyatın aylık net meblağının 2/3’şöhretten daha az olan bakıma gereksinimi olan manililere, manilinin bakımına dayanak emeliyle verilen sosyal destektir.

Konutta bakım ücreti uyuyan şehirler 10 Kasım Salı 2020- Aktüel liste

1- İzmir

2- Hatay

3- Tokat

e-Devlet konutta bakım ücreti denetleme

Konutta bakım ücreti ödemelerini e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranız ile e-Devlet parolanızı kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “Manili Konutta Bakım Ödeme Bilgileri Denetleme” yazın ve tıklayınız. Açılan sayfada ücret ödemesi ile alakalı ayrıntıyalar erişebilirsiniz.

SMS ile konutta bakım ücreti denetleme

Konutta bakım ücreti sonsuza takibi SMS yolu ile de asıllaştırılabilir. Ücretlerini Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının ileti kısmına “BAKIYE” yazıp, 4747’e SMS atarak denetlemeyi asıllaştırabilirsiniz. İleti yollamanız dahilinde 1 SMS fiyatı cerrahınız tarafından tahsil edilir.

İlginizi Çekebilir;  İstanbullular 2023 yılında en çok domates ve patates tüketti

Konutta bakım aylığı ne kadar?

2020 senesinde Ocak ayında konutta bakım aylığına zam gelerek 1.460 liraya yükseltildi. Daha sonra Temmuz ayında konutta bakım aylığına zam gelerek 1.544,60 TL’ye yükseldi. Şu an konutta bakım aylığı 1.544,60 TL’dir

Konutta bakım hizmeti nasıl alınır?

1 Kazanç kriterlerinin uygun olması,

2 Bakıma yoksulluk kriteri,

3 Ağır manili olduğunu belirten sıhhat heyeti raporu.

Konutta bakım parası verilecek bireylerin ailesindeki herkesin manililer de dahil toplam net kazancına bakılıyor. Daha sonra konutta bakım parası almak isteyen şahsın ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Siyasetler Şehir veya varsa ‘İlçe Müdürlüklerine’ müracaat yapıp beklemesi gerekiyor. Şayet konutta bakım parası onaylanırsa almaya başlayacaktır.

Bir yanıt yazın

] }