Perşembe, Nisan 25, 2024
Ekonomi

Gemi işlemleri e-Devlet’ten yapılabilecek

Karaismailoğlu, yazılı açıklamasında, yeni tip koronavirüs Kovid-19 salgını ihtiyatları kapsamında gemicilik operasyonlarının da e-Devlet civarına aktarıldığını ifade etti. 

Mevzubahisi hizmetle yurttaşların, bilgi denetleme, ilk kayıt, nakil-terkin müracaatı ve ödeme operasyonlarını online olarak hakikatleştirebileceğini vurgulayan Karaismailoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

“Dijital mutasyonla beraber Türk sancaklı gemilerdeki hizmet niteliği ve sürati çoğalacak. Verilen e-Devlet hizmetimiz sayesinde liman başkanlıklarında teması en aza indirerek, koronavirüsle çaba kapsamında hem yurttaşımızın hem de personelimizin sıhhatinin korunmasına katkı sağlamış olacağız.”

İŞ YALNIZCA İMZA ATMAYA KALACAK

Eriştirme ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise mevzunun detayları paylaşıldı. 

Açıklamada, “e-Devlet uygulaması ile Ulusal Gemi Sicili, Türk Beynelmilel Gemi Sicili ve Bağlama Kütüğü’ne kayıtlı gemi ve su vasıtaları ile ilgili müracaat, bilgi denetleme ve ödeme gibi bir hayli operasyonun yurttaşlarımızın liman başkanlıklarına gitmelerine gerek kalmadan elektronik civarda yapılmasını sağlayacağız.” ifadelerine yer verildi.

Böylece yurttaşların liman başkanlıklarına gitmeden gemi satışı gibi harekâtlar için, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün “Web Tapu” uygulamasına eş biçimde, harekâtların büyük bir kısmının elektronik civarda reelleştirileceği belirtilen açıklamada, yurttaşın kendisine verilen buluşma saatinde yalnızca imza atmak için liman başkanlığına gideceği vurgulandı.

Açıklamada, bu sayede yurttaşın erişim, liman başkanlıklarında bekleme ve evrak toplamak için tüketeceği zamanın da ehemmiyetli miktarda eksileceği kaydolundu. 
 

İlginizi Çekebilir;  Sahte siteler üzerinden rezervasyon dolandırıcılığına dikkat

Bir yanıt yazın

] }