Salı, Nisan 23, 2024
Ekonomi

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı’ndan ilk açıklama | Video

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı misyonuna ceddilen, Türkiye Büyük Millet Meclisi Tasarı ve Bütçe Komiteyi Başkanı Lütfi Elvan, Meclis’teki makam odasında personel ile vedalaştı. Burada gazetecilerin suallerini cevaplayan Bakan Elvan, kararın kendisi için sürpriz olduğunu söyledi. Lütfi Elvan, “Evvelden bilginiz var mıydı?” sualine “Hayır” cevabını verdi.

BAKAN ELVAN, TASARI VE BÜTÇE KOMİTEYİ’NA VEDA ETTİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi Tasarı ve Bütçe Komiteyi, Adalet Bakanlığı ve bağlı kuruluşların 2021 seneyi bütçesini görüşmek üzere Başkan Vekili İsmail Faruk Aksu başkanlığında toplandı. HDP’li kurul azası Garo Paylan, kurul devam ederken, daha önceki başkan Lütfi Elvan’ın bakan olarak atanmasına tenkit etti. Müzakereler sürerken, Lütfi Elvan buluşmanın yapıldığı salona girdi. Milletvekili sıralarına oturan Elvan, veda konuşması yaptı. Hazine ve Maliye Bakanlığı’na ceddilen Elvan, “Tasarı ve Bütçe Komiteyi benim için bir aile, bir yuva. Burada bulunan tüm dostlarımızla geceli gündüzlü çalıştık. 2011-2013 yarıyılında tasarı ve bütçe komiteyi başkanlığı yaptığım yarıyılda da aynı hava, aynı etraf, aynı samimiyetle çalışmalarımızı yürütmüştük. Bu yarıyılda da iktidarıyla muhalefetiyle tüm partilerimizle çalışma yürüttük. Çok büyük fedakarlıklar gösterdiniz; tam kurul azası dostlarımız için söylüyorum. Her birinize teker teker çok teşekkür etmek istiyorum. Çok içten, dostane yaklaşımınız, kesintisiz olarak bizleri kucaklamanız, benim burada çalışma şevkimi daha da artırdı ve çok hoş zamanlar geçirdik” dedi.

‘HAKKINIZI HELAL EDİN’

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri için 17 Kasım’da komitede olacağını andırdıran Elvan, “Zaman zaman sert müzakereler de oldu. Bu da demokrasinin bir gereği, elbette bu cins müzakereler de olacak. Değişik düşünceler değişik fikirler mevzubahisi olacak ki biz rasyonelliği, doğruluğu bulalım. Bu açıdan da komitemizde çok şey bildiğimizi, buradaki dostlarımıza da kurulun çok şey kazandırdığını öğreniyorum. Her zaman emrinizdeyim. Burayı özleyeceğim, Tasarı ve Bütçe Komiteyi’muzu. Çalışmalarınızda galibiyetler diliyorum. Elbette buraya 3-5 gün içinde geleceğiz. 17’sinde sizlerle beraber olacağız. Lütfen hakkınızı helal ediniz. Zaman zaman yanlış ifadeler kullandığım anlar olabilir, sonuçta hepimiz insanız. Her birinize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir;  Son dakika haberi... Bakan Dönmez'den yerli otomobil açıklaması

CHP’Lİ KUŞOĞLU: GÜÇ BİR MİSYON ALDINIZ

​Kurul Azası CHP’li Bülent Kuşoğlu, Lütfi Elvan’a yeni vazifesinde galibiyetler dileyerek, “Yeniden böyle güç bir zamanda güç bir misyon aldınız. Biz bir aile olarak burada çok hoş çalışmalar yaptık. Hepimiz için unutulmayacak çalışmalar. Hazine ve Maliye Bakanlığı görüşmelerinde, tenkitlerimiz olacak; ama bunların hepsi yapıcıdır” dedi.

İYİ Parti’li kurul azası Erhan Akılda ise komitede bakanların oturduğu sıraları göstererek, “Sayın Elvan açısından burada oturmak daha güç olacak. Geldiğinde kendisini terleteceğiz” diye konuştu.

‘O ZAMAN MUHAKKAK DEĞİLDİ, SÜRPRİZ OLDU’

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, komiteden çıkarken bir gazetecinin “Dün AK Parti Genel Merkezi’nden çıkarken muhakkak miydi bakan olacağınız?” suali üzerine “O zaman muhakkak değildi, sürpriz oldu” cevabını verdi.

5faa657c214ed821c468a088

Bir yanıt yazın

] }