Perşembe, Mart 28, 2024
Ekonomi

Kasım 2023 Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? PPK toplantısı hangi gün?

Dolar kurunda yaşanan düşüşler ve Merkez Bankası’nın yeni başkanı Naci Ağbal’ın vazifeye başlamasının ardından gözler ilk PPK buluşmasına çevrildi. Piyasalar gözünü faiz kararlarının alındığı buluşmadan çıkacak karara çevirdi. Peki, PPK kasım buluşması ne zaman yapılacak?

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Aylık olarak asıllaştırılan PPK buluşmalarının takvimi Merkez Bankası tarafından yayınlanmıştı. Buna göre MB’nin kasım ayındaki Para Siyaseti Heyeti buluşması 19 Kasım’da reelleştirilecek. Dolayısıyla Merkez Bankası’nın faiz kararı 19 Kasım 2020 Perşembe günü açıklanacak.

AĞBAL İLK AÇIKLAMASINDA ESAS AMACIN MALİYET KARARI OLDUĞUNU BELİRTMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde yazılı açıklamada bulunan Ağbal: “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası olarak esas emelimiz maliyet kararını sağlamak ve sürdürmektir. Maliyet kararı esas emeli güzergahında tüm siyaset taşıtları kararlılıkla kullanılacaktır. Para siyasetinde, transparanlık, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik prensipleri çerçevesinde bağlantı kuvvetlendirilecektir.

19 Kasım 2020 tarihli Para Siyaseti Heyeti buluşmasına kadar mevcut gidişat ve temenniler gözden geçirilip, büyümeler de yakından takip edilerek; oluşacak bilgi ve değerlendirmeler ışığında zorunlu siyaset kararları alınacaktır.” ifadelerini kullanmıştı.

İlginizi Çekebilir;  Piyasalarda gün ortası 25/08/2023 Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Bir yanıt yazın

] }