Perşembe, Nisan 25, 2024
Ekonomi

FAST sistemi nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır? Merkez Bankası yeni ödeme sistemi FAST nedir?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, yeni bir ödeme sistemini hizmete açmak üzere hazırlıklarını bitirdiğini duyurdu. İşte Merkez Bankası’nın yeni ödeme sistemi FAST’e dair tüm ayrıntılar..

Merkez Bankası yeni ödeme sistemi nedir?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının fotoğrafı internet sitesinden yapılan ilanda, Fonların Anlık ve Devamlı Transferi FAST olarak adlandırılan bu yeni sistemle yurttaşların, değişik bankalardaki hesapları arasındaki para transferlerini saniyeler içerisinde, 7 gün 24 saat hakikatleştirebileceği vurgulandı.

FAST sistemi ne zaman uygulamaya geçecek?

Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamaya göre, FAST Sisteminin, 18 Aralık 2020 tarihinden itibaren kaptan uygulama olarak hizmete alınması ve kademeli bir biçimde yurttaşların kullanımına açılması tasarlanıyor. FAST Sisteminin, 18 Aralık’tan itibaren kaptan uygulama olarak hizmete alınmasının ve kademeli bir biçimde yurttaşların kullanımına açılmasının tasarlandığı aktarılan açıklamada, “Sistemin kısa bir zaman içerisinde tüm finansal kuruluşları içerecek biçimde yaygınlaşması amaçlanmaktadır” denildi.

FAST sistemi nedir, ne işe verim, nasıl kullanılır?

Yurttaşların hem birbirleri hem de kendi hesapları arasında 7 gün 24 saat süresince para transferi yapabilmesinin önü açılacak olan bir uygulama.

Açıklamada, FAST Sistemi’yle beraber ödemelerin telefon numarası, kimlik numarası veya e-posta adresi gibi bilgiler kullanılarak daha basit bir biçimde başlatılmasını sağlayan Basit Adresleme Sistemi’nin de yurttaşların kullanımına sunulacağı belirtilerek, şunlar kaydolundu:

İlginizi Çekebilir;  Bankalarda yeni dönem: 7 gün 24 saat para transferi yapılabilecek | Video

“Böylece, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının ülkemiz perakende ödeme sistemleri altyapısını, yenilikçi finansal teknolojileri ve iş yapış usullerini destekleyecek biçimde geliştirmeye müteveccih çalışmalarında ehemmiyetli bir adımı bitirilmiş olacaktır. Ödemeler alanındaki esas altyapıyı kuvvetlendirecek bu büyümelerin, yenilikçi finansal teknolojilerin yaşamın bırakılmaz bir parçası haline gelmesini sağlayarak, dijital

— Merkez Bankası @Merkez_Bankasi November 12, 2020

Bir yanıt yazın

] }