Perşembe, Nisan 25, 2024
Ekonomi

Karaismailoğlu: Dünyada lojistik süper güç olacağız

Eriştirme ve Altyapı Bakanı Adaletli Karaismailoğlu, Anadolu Ajansı Anadolu Ajansı Editör Masası’na misafir oldu.

Karaismailoğlu’nun açıklamalarından satır başları şu biçimde:

Yatırımlarımız hiçbir zaman sürat kesmeden devam ediyor. Pandemi yarıyılında 5,7 milyar dolar yatırım yaptık. Cumhurbaşkanımızın söylediği biçimde yatırımlarımızı sürdürüyor, sanayici, üretici ve turizm erişimi için katkıda bulunuyoruz.

Dünyada maske savaşları başladı. Biz maske, mesafe, paklik kaidelerine dikkat ederek şantiyelerimizi yalıttık. Türkiye’de 2002’ye kadar 50 km tünel vardı, şu an 600 km tünel ağımız var, 200 kmnin de inşaatı devam ediyor.

DEMİR YOLU YATIRIMLARI

Sanayicimize müjde olarak sanayi alanlarını demir yoluna ve limanlara bağlıyoruz. Lojistik maliyeti yüzde 10’un altına düşecek. Demir yolu ağlarımızı fizibilitelere göre tasarıladık, yatırımlarımızla altyapıyı kurduğumuzda dünyada lojistik süper efor olacağız. Altyapısı dahil yolcu memnuniyetini üst noktaya çıkaracak demir yolu markası oluşturulacak. Önümüzdeki seneler demir yolu seneleri olacak. İskenderun, Mersin, Filyos ile İzmir’de Alsancak ve Çandarlı limanlarıyla alakalı da tasarılarımız var.

Bakü-Tiflis-Kars Demir Yolu’nun ana damarlarından Divriği-Kars hattında kapasiteyi 5 milyon tondan 20 milyon tona çıkaracağız. Azerbaycan’daki yeni büyümeler sonrası Nahçıvan tarafına bir demir yolu tasarlıyoruz, onun da etüt tasarı çalışmaları bitmek üzere.

TÜRK HAVA YOLLARI

Türk Hava Yolları, günlük 591 uçuşla Avrupa’nın birinci hava yolu firmayı. Türkiye, uçuş ortalamasında Avrupa’da 4. oldu.

GAYRETTEPE-HAVALİMANI HATTI

Gayrettepe-Havalimanı hattımızda ilk 40 ithal treni aldıktan sonra, 130 tren yüzde 60 yerlilikle Ankara’da yapım edilecek.

TÜRKSAT 5A

5A uydumuz aralık ayı ortasında fırlatılacak. 5B’yi ise Haziran 2021 gibi tasarlıyoruz. 5B ile internet sürati 56 gigabayta çıkacak.

İlginizi Çekebilir;  Bayburt'ta goji berry çiftçiye ek gelir kapısı olacak

KUZEY MARMARA OTOYULU

Kuzey Marmara Otoyulu’nun son kesimi olan İzmit-Akyazı hattı 21 Aralık’ta hizmete açılacak. Böylece 400 km hat bitirilecek.

Bir yanıt yazın

] }