Cuma, Mart 29, 2024
Aracı Kurum Raporları

Aşı beklentileri küresel piyasalarda olumlu görünümü korudu

Grup buluşmasındaki konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomide yeni yarıyıl vurguları ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı ile Hazine ve Maliye Bakanı’nın her adımda yanında olacağına müteveccih söylemi, TL varlıklarda eforlu bedel kazanımlarını birliktesi getirdi. Küresel çapta aşı kaynaklı pozitif haber akışları bu hafta küresel tehlike iştahını yardımlarken, salgın kaynaklı evhamlar gündemdeki yerini ve önemine gözetiyor.

Açıklanacak Ehemmiyetli Ekonomik Bilgiler

• 13:00 Euro Bölgesi – Sanayi Yapımı Ehemmiyet: Yüksek

• 16:30 Amerika Birleşik Devletleri – TÜFE/Çekirdek TÜFE Ehemmiyet: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Aşı kaynaklı iyimser temenniler küresel pay piyasalarında dün de pozitif görünümün korunmasına katkı sağladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomide yeni yarıyıl vurgusu ve verdiği iletiler TL varlıklarda eforlu bir bedel kazanımını birliktesi getirdi. BIST-100 Endeksi tarihi doruklarını yenileyerek günü %2,91’lik yükselişle 1.279,22 seviyesinden bitirdi. Amerika Birleşik Devletleri borsaları günü karmaşık kapanışlarla tamamlarken, Amerika Birleşik Devletleri vadelilerinde bu sabah hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,88 – 7,89 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 7,82’li seviyelerden harekât görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Borsa İstanbul dün gerek seviye bazlı gerekse harekât hacim olarak rekorlarla dolu bir günü geride vazgeçti. BIST 100 de gün içi ve kapanış bazlı rekorunu harekât hacmi rekoru ile taçlandırdı. Ekonomi idaresindeki metamorfozla beraber Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı ve Hazine ve Maliye Bakanı’ndan gelen iletilere dün de Cumhurbaşkanı’ndan gelen iletiler ilave edildi ve TL varlıklardaki pozitif ayrışma korundu. Evvelki günlerde de bahsettiğimiz gibi 19 Kasım’daki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası buluşması ve burada verilecek iletiler ehemmiyetli olacaktır. Bununla beraber yabancı yatırımcılar tarafında verilecek iletiler de oldukça kritik olacak. Bu süreçte sağlanan momentumun endeksi bir vakit daha yukarıya taşıması olası olabilir. 1.310 ve devamında 1.360 ortamı yukarıyada takip edilecek seviyeler olacak.

İlginizi Çekebilir;  Kurdaki yükseliş, hisse piyasalarına çok da negatif yansımıyor

 

Bir yanıt yazın

] }