Cumartesi, Nisan 20, 2024
Ekonomi

Bakan Karaismailoğlu: Yol ve ulaştırma teknolojileri hizmetlerini dünyaya ihraç ediyoruz

Bakan Karaismailoğlu, Kastamonu-İnebolu yolunda imali süren tünellerdeki tahlilin ardından gazetecilere, 5G ile alakalı çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Dünyada da 5G ile alakalı çalışmaların son safhaya geldiğine işaret eden Karaismailoğlu, “Dünya da bir araştırma içinde. Biz de 5G’yi yerli ve ulusal teknoloji ile hazırlanmaya çalışıyoruz. O surattan yerli 5G altyapımızı kuvvetlendirmeye çalışıyoruz. Yerli ve ulusal 5G’ye dünya ile beraber geçeceğiz. Zati bayağıda 4,5G altyapısında dünyanın önde gelen ülkelerinden biriyiz. Allahın İzniyle 5G’ye dünya ile beraber zamanı geldiğinde yerli ve ulusal teknolojiyle geçeceğiz.” ifadesini kullandı.

Karaismailoğlu, Formula 1 yarışlarının 9 sene aradan sonra yine Türkiye’ye geldiğini andırdırarak, laflarını şöyle sürdürdü:

“Artık ara vermek istemiyoruz. Her sene Formula bekliyoruz. Pisti en iyi biçimde hazırladık. İstanbul Park’taki pist, dünyanın en iyi pistlerinden biri. O surattan bizim 8. efsane viraj, Formula tarihinde efsane olarak gözüküyor. Allahın İzniyle pazar günü zaferli bir müsabakaya konut sahipliği yapacağız. Onun mesullüğünü taşıyoruz. Formula 1 yarışlarını 250 yayıncı kuruluş tarafından takribî 2 milyar şahıs izleyecek. Hem İstanbul’un hem ülkemizin tanıtımı için çok ehemmiyetli bir yarış. Allahın İzniyle bunun da galibiyet biçimde üstesinden geldikten sonra yıla tekerrür Formula’yı ağırlamak için çalışmalara başlayacağız.”

“Afet vaziyetlerinde yurttaşların internet altyapısıyla da haberleşmeleri” teklifi

Bakan Karaismailoğlu, İzmir zelzelesinde irtibat mevzusunda rastgele bir problem yaşamadıklarını vurgulayarak, eforlu altyapıya sahip olduklarını belirtti.

Afet vaziyetlerinde yurttaşların GSM hatlarının yanında internet altyapısıyla da haberleşmelerini isteyen Karaismailoğlu, “İhtiyatlarımızı alıyoruz. Afet vaziyetlerinde çok basit koordine olup mobil baz istasyonlarımızı bölgeye sevk ediyoruz. O surattan dostlarımız İzmir’de zelzelede zaferli bir çalışma çıkardı. Beklentimiz böyle afetlerin yaşanmaması ama yaşandığı gidişatlarda da çok basit müdahale ediyoruz.” diye konuştu. 

İlginizi Çekebilir;  Bakan Elvan ve Gül, TÜSİAD yönetimiyle bir araya geldi

İmali devam eden Kastamonu-İnebolu yoluyla da alakalı değerlendirmelerde bulunan Karaismailoğlu, şunları kaydoldu:

“38,8 kmlik bir yol ekseninden bahsediyoruz. Bunun 18 kmsi tünel olarak yapılıyor. 2002’ye kadar Türkiye’deki toplam tünel uzunluğu 50 km. Biz yalnızca Kastamonu-İnebolu arasında 18 km tünel yapıyoruz. Özellikle yol ve eriştirme teknoloji hizmetlerinde yerli ve ulusal mühendisler, projeler ve imalatlar kullanılıyor. Seneler evvel bunları başkalarına fukara yapıyorduk. Artık hiç kimseye gereksinimimiz yok. Bu cins teknolojileri üretiyor, geliştiriyor ve dünyaya ihraç ediyoruz. Kastamonu-İnebolu yolu da en ehemmiyetli erişim yatırımlardan biri. Hem mali olarak hem fayda maliyet açısından. Burası yapıldığında Karadeniz’i Kastamonu üzerinden Ankara’ya bağlayacağız. Kastamonu-İnebolu yolu, denize en basit erişme noktası olacak. O surattan ehemmiyetli bir yol. Buradaki istihdamı, yapımı, turizmi ehemmiyetli miktarda etkileyecek bir yol.”

Bir yanıt yazın

] }